Hiking Festival 2022

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een natuurgebied van 12.000 ha met meer dan 440 km aan wandelpaden. Het Nationaal Park Hoge Kempen is het enige Nationaal Park van België, en behoort tot de mooiste natuurparken van het land. Met meer dan 1 miljoen jaarlijkse bezoekers zijn we een favoriete plek voor wandelliefhebbers uit binnen- en buitenland. Naast onze vele korte wandellussen, tussen 2 en 20 km, hebben we ook lange-afstandswandeling van 75 km*. Deze lange-afstandswandeling krijgt in 2022 een grondige update tot een route van meer dan 100 km, genaamd de National Park Trail!  

De National Park Trail heeft heel wat verrassingen in petto: 7 beklimmingen, uitgestrekte heide, mooie vennen, weidse waterplassen, duinen en geurende bossen. Het is één van de weinige wandelingen in Vlaanderen waar je gedurende meer dan 100km weinig bebouwing en/of verkeer ziet. Puur natuur! De National Park Trail is voor iedereen toegankelijk vanaf dinsdag 7 juni 2022. De trail heeft een permanente bewegwijzering, en vanaf die dag kan je op deze website ook je eigen route plannen. 

Om deze nieuwe trail feestelijk te openen, organiseren we een meerdaags wandelevent; het National Park Hiking Festival. Dit zal plaats vinden (onder voorbehoud van Coronamaatregelen) in het Pinksterweekend van 2022: van vrijdag 3 juni tot en met maandag 6 juni. We dagen je uit om de trail van 100 km op 4 dagen te wandelen, maar je kan evengoed één van de dagetappes meedoen. Wij voorzien de transfers, picknicks en – voor de liefhebbers - originele kampeerplekken, jij moet enkel wandelen en genieten!

Foto: Ga_eens_wandelen
 

Hoe werkt het?

Eerst maak je een keuze uit een 4-dagen ticket of een dagticket:

Met een 4-dagen ticket (50€, excl. adminstratiekosten) wandel je de volledige trail van 100km in 4 dagen. Je kiest welke dagen je een (gratis) bustransfer nodig hebt, en wanneer je een lunchpakket wenst.

Met een dagticket (15€, excl. administratiekosten) kan je één van de vier dagetappes van ongeveer 25 km wandelen. Ook hier kan je een (gratis) bustransfer en/of lunchpakket kiezen. Uiteraard kan je ook meerdere dagtickets kopen.

NIEUW: Je kan nu een groepsarrangement boeken: Je wandelt in kleine groepjes en kampeert samen op unieke plekken. Alle maaltijden en transfers worden verzorgd. 

Opmerking: We beperken het aantal wandelaars tot 500 per dag, dus wacht niet te lang om je tickets te boeken!


Etappes

Dit zijn de etappes. De meeste etappes beginnen en eindigen aan één van onze toegangspoorten, waar alle faciliteiten zijn voorzien: ruime parking, toiletten, horeca, logies, ...  Elke wandeldag begint tussen 8u en 11u.

  • Dag 1, vrijdag 3 juni: Kattevennen (Genk) – Pietersheim (Lanaken): 24 km (oranje route op de kaart)
  • Dag 2, zaterdag 4 juni: Pietersheim (Lanaken) – Terhills (Maasmechelen): 25 km (blauwe route)
  • Dag 3, zondag 5 juni: Terhills (Maasmechelen) – Duinengordel (Opoeteren): 24 km (rode route)
  • Dag 4, maandag 6 juni: Duinengordel (Opoeteren)– Thorpark (Genk): 27 km (groene route)

 

*Noot: in voorbereiding van de nieuwe trail en het Hiking Festival, zal de oude trail (75 km) in mei 2022 opgeheven worden. Dat geeft ons de tijd om de nieuwe trail zorgvuldig te bewegwijzeren. Hierdoor zal er in mei 2022 geen lange-afstandswandeling beschikbaar zijn.

Overzichtskaart

Klik op de 2 pijltjes linksboven in de hoek, en bekijk de locatie van horeca, uitkijkpunten, optionele etappes, en aanlooproutes.

Blijf op de hoogte!

Wil je graag op de hoogte blijven van het Hiking Festival? Een bericht krijgen wanneer de laatste tickets te koop zijn?
Schrijf je dan hieronder in op onze tijdelijke nieuwsbrief van het Hiking Festival

Powered by Flexmail

Hiking Festival 2022