National Park Hiking Festival : 03 tot 06 juni 2022

Het National Park Hiking Festival is een feestelijk wandelevenement om onze nieuwe lange-afstandswandeling, genaamd de National Park Trail, officieel te openen!


Trail? 

Onze huidige trail of lange-afstandswandeling meet 75 km*. Dat kan beter, dachten wij bij het Nationaal Park, dus hebben we in 2021 hard gewerkt aan een nieuwe trail.
Deze trail, van wel 105 km, brengt je op de mooiste plekken van ons 12.000 ha grote natuurgebied. De National Park trail heeft heel wat verrassingen in petto: 7 beklimmingen, uitgestrekte heide, mooie vennen, weidse waterplassen en geurende bossen. Het is één van de weinige wandelingen in Vlaanderen waar je gedurende meer dan 100km weinig bebouwing en/of verkeer ziet. Puur natuur. Uiteraard liggen op de rand van het Nationaal Park wel voldoende horeca-aangelegenheden. 

 

De Trail is een luswandeling, je kan dus eindigen en starten waar je wil. Uiteraard hebben we deze luswandeling opgedeeld in enkele etappes. De basis zijn etappes van ongeveer 25 km per dag. Zo wandel je de volledige trail in 4 dagen. Uiteraard kan je ook dagetappes doen, bv. elk weekend één etappe i.p.v. de volledige 105km in één keer. Na het Hiking Festival zullen we op deze website alle info geven zodat jij de trail kan komen wandelen wanneer jij wil. Máár nog beter is natuurlijk om erbij te zijn tijdens de opening van de nieuwe trail tijdens het Hiking Festival. 


Hiking Festival?
Het Hiking Festival is een meerdaags wandelevenement om de trail officieel te lanceren. Dit zal plaats vinden (onder voorbehoud van Coronamaatregelen) in het Pinksterweekend van 2022: van vrijdag 3 juni tot en met maandag 6 juni. We dagen je uit om de volledige trail van 105 km op 4 dagen te wandelen, maar je kan evengoed één van de dagetappes meedoen. We voorzien de transfers, picknicks en – voor de liefhebbers - originele kampeerplekken.  Een deel van de opbrengst gaat naar het Nationaal Park Fonds. Je wandelt en steunt ineens het goede doel!


Wil je ook meewandelen in het Pinksterweekend, en zo de (naar onze mening) mooiste lange-afstandswandeling van België feestelijk mee openen? Schrijf je dan op onze nieuwsbrief om de nieuwste updates te ontvangen. De ticketverkoop en praktische info volgt eind februari 2022. En blokkeer alvast de data in je agenda!

*Noot: in voorbereiding van de nieuwe trail en het Hiking Festival, zal de oude trail (75 km) in mei 2022 opgedoekt worden. Dat geeft ons de tijd om de nieuwe trail zorgvuldig te bewegwijzeren. Hierdoor zal er in mei 2022 geen lange-afstandswandeling beschikbaar zijn.

Hiking Festival 2022

Blijf op de hoogte van nieuws over het Hiking Festival 2022