Korte varianten

De volledige National Park Trail is 110 km. Wens je echter een kortere afstand te wandelen dan zijn er twee mogelijkheden:

 

VIA's

Je kan een binnenweg/shortcut nemen om de volledige lus van 110 km in te korten. Dit noemen we een "via". Wanneer je ervoor kiest om een via te nemen, verlaat je dus de officiële trailroute, en volg je een andere bewegwijzering zoals dit plaatje. De plek waar je de trail verlaat en een via begint te volgen, is een wandelwissel. Wandelwissels staan zowel op de kaart als op de wandelpalen aangeduid.

Er zijn vier via's zoals je op het kaartje hiernaast kan zien. Allen ongeveer 10-11 km lang. Hieronder kan je zien welk plaatje je moet volgen, en bij welke wandelissel je overgaat van "trail" naar "via".

 

VARIANTEN

Een tweede mogelijkheid om een kortere versie van de National Park Trail te wandelen zijn de varianten. Varianten zijn kortere wandellussen waarbij gebruikt wordt gemaakt van deels de officiële National Park Trail en deels een via (zie boven). In die combinatie hebben we voor jou 4 varianten uitgewerkt:

  • 2-daagse variant: Etappe 4 + Via Bosbeek: 43,9 km - GPX
  • 3-daagse Noord variant: Etappe 3 + 4 + Via Kolenspoor: 67,6 km - GPX 
  • 3-daagse Zuid variant: Etappe 1 + 2 + Via Kolenspoor: 67,8 km - GPX
  • 4-daagse variant: Etappe 1 + 2 + 3 + Via Bosbeek: 93,8 km - GPX