In het Nationaal Park valt veel te ontdekken: meer dan 12 000 ha topnatuur, uitgebreide kwaliteitsvolle routes voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters. Negen toegangspoorten zijn momenteel de ideale start van jouw bezoek aan het Nationaal Park. 

Terhills (voormalige Connecterra, Maasmechelen) is de hoofdtoegangspoort. De andere poorten nemen je mee in een meer specifiek verhaal van sterren en planeten (Kattevennen, Genk), het kolenspoor (Station As, As), bijen en insecten (Lieteberg, Zutendaal), het rijke verleden (Pietersheim, Lanaken)  of de paarse heide (Mechelse Heide, Maasmechelen). Drie nieuwe toegangspoorten worden in de toekomst ontwikkeld: Duinengordel (Commanderij Gruitrode, Oudsbergen), Bergerven (‘t Eilandje, Maaseik) en Thorpark (Thor Park, Genk).

 

Bereikbaarheid

Het Nationaal Park Hoge Kempen is met de auto vlot te bereiken vanaf de E314 via afrit 32 (Nationaal Park-West) of 33 (Nationaal Park - Oost) . Vanuit deze afritten zijn de toegangspoorten vlakbij.

Ga je liever met de trein? Kijk dan op www.nmbs.be voor de dienstregeling naar het station van Genk. Vandaar kan je met de bussen van De Lijn verder je bezoek plannen www.delijn.be