Kattevennen

Kattevennen is de poort naar jouw Cosmic-Adventure met Cosmodrome als hoogtepunt van de site. Naast sterrenkijken kan je op het domein ook wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, minigolfen en ravotten op de speeltuin.

toegangspoort Kattevennen Genk

Praktische info

Openingsuren bezoekersonthaal

Check de openingsuren hier.

Cosmodrome

Raadpleeg steeds de website voor het filmaanbod en vertoningsuren

Ticketprijzen:

  • volwassene: € 10
  • kind (4-12jr): € 8,5
Contact

Toegangspoort Kattevennen
Planetariumweg 19, 3600 Genk
T: +32 89 65 55 55 - E: 


Bereikbaarheid

Kattevennen heeft een groot parkeerterrein van 150 parkeerplaatsen en plaats voor 12 mobilhomes. Bereid je bezoek voor via kattevennen.be.

Laadpalen

Op de parking kan je als bezoeker ook vlot en veilig je elektrische wagen opladen. Er zijn 2 laadpalen aanwezig.

Openbaar vervoer

Toegangspoort Kattevennen is de enige poort van het Nationaal Park die bereikbaar is met het openbaar vervoer. Je neemt de trein tot Station Genk. Van daaruit heb je een wandelverbinding doorheen het pittoreske Molenvijverpark en het Heempark naar Kattevennen. Je kan ook met de  fiets verder of de bus pakken tot aan het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL Genk).

Wat te doen

Cosmodrome Kattevennen
Kattevennen, je ticket voor een ruimtereis!

Cosmodrome, het paradepaardje van Kattevennen, doet er alles aan om wetenschap en astronomie voor iedereen toegankelijk te maken.

1 ticket = 3 belevingen
  1. Planetarium: Beleef een ongelooflijk ruimteavontuur in het planetarium van Cosmodrome. Met een heel divers aanbod aan 360° shows is er voor elke leeftijd wat wils. Na de show vertelt onze astroranger je meer over de sterrenhemel van de avond.
  2. Sterrenwacht: Ze nemen jou ook mee naar de sterrenwacht om door de grote telescoop naar hemellichamen te speuren. Op het 360° draaiplatform kan je bij helder weer de zon waarnemen.
  3. Expo: Wil je ook nog onze expo bezoeken? Dat kan! In expo 'De Oerknal' beleef je het absoluut begin van de kosmos en reizen we van de oerknal tot het heden. 

Tip! Elke zaterdagavond om 20u (van oktokber t.e.m. maart) kan je naar de sterrenhemel komen kijken. De waarneemavonden gaan enkel door bij helder weer. (€ 3 per persoon)

Minigolf

Jong en oud kan zich sportief ontspannen door een balletje te slaan op het minigolfterrein (18 banen).

Speeltuin 'de Speelplaneet'

Aan het bezoekersonthaal kan je een terrasje meepikken terwijl de kinderen ravotten in de spannende speeltuin.

Paardrijden

Kattevennen is de ideale startplek voor ruiters en menners, met een aangepaste parking en een manege met ruiterclub. Van hieruit kan je een dagtocht doen via het ruiterroutenetwerk. 

Wandelaanbod

Kattevennen wandelen

Het wandelgebied Kattevennen telt 6 wandellussen. Vier hiervan starten aan de Toegangspoort. De andere lussen zijn bereikbaar vanaf instapplaatsen in de buurt.

In het kort:

  • dennenbossen
  • holle weg
  • beekvalleien
Stokkenmanroute

Deze route van 4,2 km neemt je mee in het verhaal over de mysterieuze Stokkenmannen in het bos. Via een app, spelboekje of verhaalboekje krijg je alle informatie over deze bijzondere wezens. De route start en eindigt bij het bezoekersonthaal waar ook de app en boekjes verkrijgbaar zijn voor 5 euro. Meer informatie: Stokkenmanroute.

Stenenpad

Op het Stenenpad liggen een 30-tal stenen die je zicht geven op meer dan 500 miljoen jaar aardgeschiedenis. Je vindt het Stenenpad vlak aan het bezoekersonthaal waar je een gratis brochure kan afhalen.

Beestige boelwandeling

Sluipen als een vos, kruipen als een salamander, je verschuilen als een everzwijn... Beestige boel is een wandeltocht vol opdrachten voor jonge kinderen vanaf 4 jaar die houden van avontuur in de natuur.

Liever met een Ranger op ontdekking? Klik hier.

Fietsverhuur

Verhuren kan van Pasen tot september, tijdens de openingsuren van het bezoekersonthaal. Info en reservaties via www.fietsparadijslimburg.be, fietsen moeten altijd online gereserveerd worden.

Toegangspoort Kattevennen ligt aan knooppunt 30. 

Horeca