Kattevennen (Genk)

Kattevennen is de poort van de MACROKOSMOS met de Cosmodrome als markantste oriëntatiepunt. Naast sterrenkijken kan je hier ook wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, minigolfen en ravotten op de speeltuin.

Wat te doen

Cosmodrome

Ben je klaar voor een spannende ontdekkingstocht langsheen sterren, planeten en andere mysterieuze fenomenen? De Cosmodrome (voorheen Europlanetarium) garandeert je een fascinerende en spannende uitstap... Onder begeleiding van Astrorangers woon je er een wervelende Cosmodromeshow bij en breng je een bezoek aan de 3 meter lange telescoop in onze sterrenwacht. 

Tip! Elke zaterdagavond om 20u (okt tem mrt) kan je gratis naar de sterrenhemel komen kijken. Deze activiteit gaat enkel door bij helder weer.

Minigolf

Jong en oud kan zich sportief ontspannen door een balletje te slaan op het minigolfterrein (18 banen).

Speeltuin 'de Speelplaneet'

Aan het bezoekersonthaal kan je een terrasje meepikken terwijl de kinderen ravotten in de spannende speeltuin.

 
Paardrijden

Kattevennen is de ideale startplek voor ruiters en menners, met een aangepaste parking en een manege met ruiterclub. Van hieruit kan je een dagtocht doen via het ruiterroutenetwerk. Elke zondag in juli en augustus en de eerste 2 zondagen van september kunnen er ponyritten gemaakt worden aan eetcafé Kattevenia.

Heempark op wandelafstand

Kuier in het Heempark door de verschillende heemtuinen. De speeltuin en neerhofdieren plezieren de kinderen.
T: +32 (0)89 65 46 15, , www.heempark.be

 

Horeca

Wandelaanbod

wandelen in Kattevennen

Het wandelgebied Kattevennen telt 6 wandellussen. Vier hiervan starten aan de Toegangspoort. De andere lussen zijn bereikbaar vanaf instapplaatsen in de buurt.

In het kort:

  • dennenbossen
  • holle weg
  • beekvalleien
Stenenpad

Op het Stenenpad liggen een 30-tal stenen die je zicht geven op meer dan 500 miljoen jaar aardgeschiedenis. Je vindt het Stenenpad vlak aan het bezoekersonthaal waar je een gratis brochure kan afhalen.

Planetenpad

Volg het 1.4 km lange Planetenpad waarbij je kennis maakt met de 8 planeten van ons zonnestelsel dat 4 miljard keer kleiner voorgesteld dan de werkelijkheid.

Liever met een Ranger op ontdekking? Klik hier.

Fietsverhuur

Reserveren (van Pasen tot november) via kiosk minigolf: +32(0)89 65 55 70 of bezoekersonthaal Kattevennen +32(0)89 65 55 55

Toegangspoort Kattevennen ligt aan knooppunt 30. 

 

Praktische info

Openingsuren bezoekersonthaal
  • Het hele jaar open van maandag tot vrijdag: van 9u tot 17u en op zondag van 13u tot 17u.
  • Van 1/04 tot 31/10:  ook open op zaterdag van 13u - 17u.
Cosmodrome

Raadpleeg steeds de website voor het filmaanbod en vertoningsuren

  • <16jaar: € 6,5 p.p.
  • Volwassenen: € 8 p.p.
  • Gezinnen: € 22.50
  • Groepen (min. 25 personen): € 6,5 p.p.
  • Scholen: € 3,5 p.p.
Contact

Toegangspoort Kattevennen
Planetariumweg 19, 3600 Genk
T:+32(0)89 65 55 55, 

Openbaar vervoer

Toegangspoort Kattevennen is de enige poort van het Nationaal Park die makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Je neemt de trein tot Station Genk. Van daaruit heb je een wandelverbinding doorheen het pittoreske Molenvijverpark en het Heempark naar Kattevennen. Je kan ook met de bus of fiets verder.