Teambuildings met impact

Een unieke beleving temidden van de uitgestrekte natuur om samen met jouw collega's een bijdrage te leveren aan de lokale natuur!

Wil je als organisatie net iets meer dan een klassieke teambuilding? Kies dan voor een “Teambuilding met impact” in het Nationaal Park Hoge Kempen. Je trekt met je collega's de wildernis in om samen de natuur een handje toe te steken. Je bouwt samen takkenwallen, een wedstrijdje clean-up, je werkt mee aan het graslandbeheer, gaat met treepoppers aan de slag en zo veel meer. Dit alles onder begeleiding van professionele natuurbeheerders en National Park Rangers.

In de eerste plaats bouw je aan je team door samen natuurprojecten uit te voeren. Je leert je collega's op een andere manier kennen, en versterkt de onderlinge band. Je oefent het samenwerken, taken verdelen en een collectief doel te bereiken. Door een hele dag in verbinding te gaan met elkaar én met de natuur, bevorder je het mentale en fysieke welzijn van de werknemers. En uiteraard is er genoeg tijd voor plezier en om van de natuurpracht te genieten.

Maar vooral draag jij als organisatie bij tot een betere lokale natuur. Je werkt mee aan echt natuurbeheer, krijgt een kijkje achter de schermen van een Nationaal Park, en ervaart de voldoening van fysieke arbeid.

En als kers op de taart worden de inkomsten gebruikt voor toekomstig natuurbeheer en –herstel. Meer zelfs: jouw organisatie mag kiezen voor welk natuurproject wij de inkomsten gebruiken. Iedereen wint: je werknemers, je bedrijf en onze natuur!

VOORDELEN
 • Bevordert de samenwerking tussen medewerkers
 • Leer elkaar op een andere manier kennen
 • Ontdek hoe je, als team, beter kan communiceren
 • De natuur bevordert het mentaal welzijn
 • Fysieke inspanning is de beste mentale ontspanning
 • Ontdek de mooiste natuur van België
 • Kom op plekken waar anderen niet komen
 • Leer over natuurbeheer en natuurherstel
 • Creëert milieu- en natuurbewustzijn bij het team
 • Jouw organisatie draagt bij tot een betere natuur in België
 • Jouw organisatie maakt impact op milieu, duurzaamheid en klimaat
 • Je kiest zelf voor welk natuurproject de inkomsten worden gebruikt
 • In jouw marketing kan je uitpakken met de inzet van jouw bedrijf voor een betere natuur

Kies voor gezondere werknemers, een efficiënter bedrijfsvoering én een bijdrage aan de natuur!

Teambuilding met impact

Suggestie dagprogramma

9u30 Ontvangst en welkom
We ontvangen jouw team graag in één van onze 7 toegangspoorten (afhankelijk van de groepsgrootte). Met een kop koffie/thee erbij stellen we kort het Nationaal Park Hoge Kempen voor, en overlopen we het programma van de dag.

10u Natuurbeheer en natuurherstel
In kleine groepjes trekken we op pad onder begeleiding van een natuurbeheerder of Ranger. Afhankelijk van het seizoen werk je mee aan één van vele activiteiten zoals heidebeheer, takkenwallen, graslandbeheer, vijvers vrijmaken, riet weghalen, zwerfvuil opruimen, exoten verwijderen, enzoverder. We maken de beleving luchtig en leuk, maar vergeet niet dat het stevige fysieke arbeid is. Máár je helpt wel mee aan de groei van de biodiversiteit en de beperking van de klimaatopwarming!
Indien mogelijk wordt er ook een spelelement aan de activiteit gekoppeld. Het werk is gevarieerd en passen we aan de mogelijkheden en de wensen van de deelnemers aan.

12u30 - 13u30 Lunch
Voor de lunch opteren we voor bio en duurzaam geteelde producten, liefst ook uit de eigen streek en in samenwerking met lokale ondernemers. De standaardlunch bestaat uit een broodjesmaaltijd, maar in functie van de wensen van het bedrijf kunnen ook andere formules aangeboden worden.

13u30-16u Keuze tussen een Rangeractiviteit of een workshop
Tijdens een rangeractiviteit ga je op pad met National Park Ranger die je alles vertelt over een bepaald gebied. Van geschiedenis over biodiversiteit tot fauna & flora. Deze activiteit vindt plaats in de natuur, en hiervoor moet je max 5 km kunnen wandelen.

Of je kiest voor een workshop waarbij één van onze experts alles vertelt over volgende onderwerpen:

 • Klimaatbewust en betaalbaarder leven: Een workshop (binnen of buiten, weersafhankelijk) waar je handvatten krijgt om zowel thuis als op werk klimaatbewuster te leven: afvalvrije tips, consuminderen, plastic verminderen, energie- en waterverbruik aanpassen, duurzaam vervoer, cohousing, ecologisch reizen, ...
 • Wildplukken en eten van de natuur: Een herboriste neemt je mee door de natuur. We plukken kruiden en planten die we in een kookworkshop verwerken
 • Bushcraft Leer een dag overleven in de natuur, maak je eigen vuur, lepel en leer koken in het wild.
 • Fun & Experience: Vuurlopen, bijlwerpen, vuur maken
 • Zelfredzaamheid: Leer zelf producten om de afvalberg te verminderen (zero waste): wasmiddel, shampoo, deodorant, zeep, ...

16u Afsluitende receptie
We sluiten de dag af met een drankje en een hapje.

Prijzen

Voor een volledige dag bedraagt deze 90 euro/pp. Minimum 100 personen. Vanaf 500 personen is er korting mogelijk.

Hierin zit inbegrepen:
- verzekering
- catering ( water/thee/koffie en biologische lunch)
- alle materialen
- externe experts
- organisatie, coordinatie en begeleiding
- bijdrage aan natuurbeheer

Neem contact op voor een offerte.

Opgelet: omwille van de tijdsinvestering en de impact op de bezoekers, organiseren we slechts 4 teambuildings per jaar. Wees er dus op tijd bij om dit exclusieve aanbod voor jouw bedrijf te reserveren!