Komoot

Komoot is een Europees route-platform met oa. wandel-,fiets-, en mountainbikeroutes. Je kan er zelf je route plannen, of een bestaande route bekijken en downloaden. Uiteraard staan onze wandel/fiets/mountainbike-routes op Komoot, en kan je zo jouw bezoek aan het Nationaal Park Hoge Kempen perfect voorbereiden. Komoot kan je ook als app downloaden, en is heel makkelijk in gebruik om een route te volgen. Al onze routes staan ook in de Komoot-app. 

Om een route te bekijken of te bewerken, moet je eerst een gratis account aanmaken  op Komoot.nl of via de app (Android/Apple). Je kan dan bijvoorbeeld onze routes/tours bekijken op Komoot. Er is veel info aanwezig zoals een beschrijving, afstand, hoogtemeters, ondergrond, profiel, foto's, ... 

Heb je een leuke route/tour gevonden in ons aanbod van wandel/fiets/mountainbike-routes op Komoot dan zijn er 2 mogelijkheden:

  • Je kan de route downloaden in een GPX-bestand. Deze GPX is een digitale versie van je route, en kan je bekijken op een wandel/fiets-gps (bv. Garmin) of op een smartphone. Met een route-app (bv Routeyou, Strava, Ranger, GPX viewer, ...) kan je dan de route-gpx volgen tijdens je wandeling (navigeren). Je kan de GPX-downloaden op je computer en dan het GPX-bestand op je smartphone zetten, om het daar met de route-app open te doen, en dan het navigeren te starten. 
  • Nog makkelijker is om Komoot als route-app te gebruiken. Je hoeft dan geen GPX te downloaden want onze routes staan al in Komoot. Je klikt gewoon op de route/tour die je wil wandelen/fietsen, en Komoot laat op je telefoon de route zien, en navigeert je op de route.

Echter om de route te downloaden en/of de navigatie te gebruiken, moet je een "regio ontgrendelen". Dit betekent dat je een digitale kaart koopt van een bepaalde regio om die functies te kunnen gebruiken. Het Nationaal Park Hoge Kempen valt onder de regio "Limburg-Antwerpen-Brabant-Brussel". Deze regiokaart kost éénmalig 8,99€, en dan kan je de rest van je leven alle routes van die regio bekijken, bewerken, downloaden, navigeren, enzoverder. 

En het wordt nog beter, want het Nationaal Park Hoge Kempen geeft jou een gratis regiocode! Met deze code kan je onze regiokaart ("Limburg-Antwerpen-Brabant-Brussel") GRATIS ontgrendelen, en bespaar je dus 8,99€.

Hoe werkt het? Klik op onderstaande knop om je gratis regiocode aan te vragen. Je ontvangt een unieke code in je mailbox. Deze code plak je op www.komoot.com/g, en dan is je gratis regio ontregrendelt. Je kan nu gebruik maken van alle functionaliteiten, en elke route/tour in het Nationaal Park Hoge Kempen downloaden en/of in de Komoot-app navigeren. Veel plezier!