Events

Elke organisatie (bedrijf, verening, vzw, eventorganisatie), ... die iets wenst te organiseren binnen de grenzen van ons park, wordt geacht contact op te nemen. Op die manier kunnen we de evenementen spreiden, een gezonde samenwerking opzetten, en elkaar versterken.

Wil je graag een (meerdaags) evenement, teambuilding of bedrijfsdag organiseren in het Nationaal Park Hoge Kempen? Twijfel dan zeker niet om contact op te nemen.  We helpen je op weg om de juiste vergunningen te verkijgen, adviseren over de mooiste locaties in onze 12 000 ha aan natuurpracht, verbinden je met de juiste partners, én nemen je mee in onze communicatie. Uiteraard kan je als samenwerkend bedrijf genieten van kortingen bij logiespartners, activiteiten en Naturinvest. Daarnaast geven we toegang tot exclusieve plekken die voor het grote publiek niet toegankelijk zijn, en kan je genieten van een uniek scala aan natuuractiviteiten dat zijn gelijk niet kent in Vlaanderen. Wij werken een programma op maat uit in samenwerking met onze partners zoals de Nationaal Park Rangers, bushcrafters, logies, outdoororganisaties, healthcoaches, Forest Forward, ... Neem dus vandaag nog contact op voor een voorstel op maat van jouw bedrijf/organisatie.

We nemen de aanvragen steeds in overweging omdat deze weleens nefaste gevolgen kunnen hebben voor onze fauna en flora. Evenementen met een verwacht aantal deelnemers boven 2000 zijn enkel mogelijk buiten het broedseizoen (01/03 t.e.m. 31/08).  

  • Voor evenementen die gebruik maken van het (gebied rond het) National Park Visitor Center in Terhills gelden volgende afspraken:

Evenementen kunnen enkel doorgaan na ondertekening van een overeenkomst. Voor het gebruik van de locatie worden onderstaande prijzen aangerekend: 
*Huur terrein ter hoogte van het National Park Visitor Center: 500 euro per halve dag.
*Huur terrein wandelgebied: 650 euro per halve dag.

  • Voor evenementen in alle andere gebieden vragen we een vrijwillige bijdrage van 1€/deelnemer. In de eerste plaats om de impact op de natuur te compenseren, maar ook in ruil voor onze promotie-inspanningen en voor het gebruik van ons merk "Nationaal Park Hoge Kempen". Het staat u als organisatie uiteraard vrij om deze donatie aan de natuur mee te communiceren in uw marketing.

    --> Alle donaties worden aangewend voor natuurbehoud, natuurbeheer of verbetering van de infrastructuur (wandelpaden, banken, bezoekerscentrum, ...)