Podcasts

AFLEVERINGEN

Corridor 1: te gast bij Ignace Schops, bezieler van Nationaal Park Hoge Kempen // Fwiet! Fwiet! – Begijn Le Bleu
Kan economie en natuur een goed huwelijk zijn? Begijn vraagt het aan Ignace Schops, directeur van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland

Luister hier

De kunst van het wandelen // De Wereld van Sofie – Radio 1

De coronacrisis doet ons, bij gebrek aan andere mogelijke vormen van tijdverdrijf, wandelen. We trekken massaal de hort op. Als we dat dan toch zo massaal beginnen te doen, dan kunnen we er ons net zo goed in bekwamen. In deze podcast krijgt u tips om het wandelen tot kunst te verheffen. En avant!

Luister hier

PODCASTS

Op Wandel – Dorien Draps

Voor buitenmensen, avontuurlijke harten, wandelaars en zielen voor wie het allemaal wat trager en bewuster mag. Drie jaar geleden ontdekte Dorien de kracht van wandelen en in de natuur zijn. Die kracht wou ze met iedereen delen. Ze lanceerde een blog en later een podcast. Al wandelend ging ze met verschillende gasten op zoek naar meer verbinding: met zichzelf, met elkaar en met de natuur. Op Wandel groeide uit tot een levensstijl. Het is een oproep naar een leven in de buitenlucht, in harmonie met de natuur. Een oproep om voor onze planeet te zorgen. Want buiten is het beter dan binnen.

Luister hier

Grensverleggers – A.S.Adventure

Grensverleggers is een podcast van A.S.Adventure waarin Pieter Embrechts in gesprek gaat met gewone mensen die buitengewone dingen doen. Mensen die begrijpen dat avontuur geen activiteit is, maar een state of mind. Een kwestie van grenzen verleggen en altijd nieuwe dingen willen ontdekken, in alles wat je doet.

Luister hier

Wanderland – Radio1

"Not all those who wander are lost". Wandelen op de radio. Gertjan Van Hellemont (alias Douglas Firs) gaat wandelen met een bekende muzikant. Door Wanderland. Waar ze praten over muziek, inspiratie, (on)rust, vogels, relativering (en hoe we dat moeten relativeren) ... en over wandelen.

Luister hier

Wandelpraat – Wandelpraat (NL)

In Wandelpraat inspireren we actieve (en minder actieve) wandelaars met mooie wandelverhalen, tips en onze welgemeende adviezen. Wij zijn Wanda en Antonette, twee wandelgekkies die regelmatig op pad gaan in Nederland tot ver over de grens om lange en kortere wandelingen te maken. Hier kunnen we uren over praten, maar we proberen ieder onderwerp in 30 minuten te vatten. Trek je wandelschoenen aan, zet je koptelefoon op en ga lekker aan de wandel terwijl wij je inspireren met Wandelpraat.

Luister hier

Ik Wil Hiken podcast – Rick Mulder (NL)

Dit is een wandelpodcast waar jij alle ins- outs krijgt over het maken van een meerdaagse tocht. Zo gaan we in gesprek met experts op gebied van Hiking & Outdoor. Rugzakontwerpers, trailmakers en meer…

Luister hier

WITROOD wandelpodcast – Wybo Vons (NL)

WITROOD is dé podcast over lange afstandswandelingen in Nederland en daarbuiten; Wybo Vons praat met enthousiaste lopers over de praktische, persoonlijke en poëtische kanten van wandelen.

Luister hier

Libelle Luisterloopje – Libelle (NL)

In Libelle Luisterloopje neemt Patrick Martens je mee op pad met bijzondere gasten die je al wandelend meer leren over de natuur én jezelf. Maak een ommetje en leer ondertussen van Patricks gesprekken met een stadsecoloog, een vogelaar, een nachtwandelaar, een boswachter en een mindfulnesswandelaar. In 20 minuten leer je meer over stadsdieren en -planten, de gekke gewoontes van spechten, de magie van 's nachts wandelen, de bomen in het bos én over jezelf. Via je oren kijk je anders door je ogen.

Luister hier

Park Predators – audiochuck (EN)

Park Predators is a true crime podcast that examines how some of the most beautiful places on earth hide some of the darkest secrets.

Luister hier

National Park After Dark – Audioboom Studios (EN)

Hosted by two friends who share a passion for the outdoors and a fascination with what can go wrong there, National Park After Dark is a podcast for the morbid outdoor enthusiast. Tales of death, dark history and tragic events is what NPAD is about, but through the darkness - is light. National Parks have storied histories including epic survivals, inspiring humans and serve as physical reminders of the importance for protecting the planet. Time to lace up those hiking boots and take a walk into the wild.

Luister hier

Gaze At the National Parks – Dustin Ballard & Michael Ryan (EN)

Dustin Ballard and Michael Ryan hike the trails of America’s National Parks. Each episode features one hiking trail in one National Park, one park at a time. Join them as they climb to terrifying heights, cross miles of desert, and hike through the forests of these public lands.

Luister hier

The First 40 Miles: Hiking and Backpacking Podcast – Heather Legler (EN)

The First 40 Miles is a podcast for people who are new to hiking and backpacking.

Luister hier