Nationaal Park Fietsverhuur

Fietsverhuur National Park Visitor Center - Terhills

VANAF 2 APRIL 2024 KAN JE BIJ ONS WEER TERECHT OM ELEKTRISCHE FIETSEN TE HUREN.

Aan de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen, genaamd het National Park Visitor Center, kan je elektrische fietsen huren van 2 april tot 30 september. Het Visitor Center is gelegen aan de Zetellaan 54, 3630 in Maasmechelen, en is dagelijks geopend van 10u tot 17u30.
Reserveer jouw elektrische fiets hier online, en wij zetten de fiets alvast klaar.

BELANGRIJK:

  • Reserveringen zijn tot 48u vooraf gratis te annuleren, gelieve hiervoor contact op te nemen.
  • Reserveringen voor meer dan 6 fietsen moeten minsten 4 werkdagen vooraf gebeuren.
  • Indien er geen fiets meer beschikbaar is via ons online systeem, kan je steeds contact opnemen, en gaan we kijken of we extern nog fietsen kunnen vinden.
  • Gelieve de fiets steeds vóór 17u00 terug in te leveren.
 

Fietsroute vanuit het National Park Visitor Center: Onontgonnen Fietsgenot - 34km

We hebben een fietsroute uitgewerkt die vertrekt en eindigt bij het fietsverhuurpunt. Je zet de auto op onze grote gratis parking, haalt je gereserveerde fiets op, en vertrekt. Na de fietsroute kom je weer terug, lever je de fiets in en geniet na. Makkelijker kan niet!

Dit is onze standaard fietsroute, die je ook op de fietskaart vindt. Je kan de route dus fietsen op basis van de fietskaart, via onderstaande knooppunten of via Komoot/GPX.

Achtergrondinfo: Deze lichtglooiende fietsroute neemt je op sleeptouw doorheen het Nationaal Park Hoge Kempen. Deze regio is gevormd door haar verleden als industriële mijn- en grindontginningsite. Vanaf Terhills, de voormalige mijnsite van Eisden, gaat het dwars door de tuinwijk naar de Mechelse Heide. Belevingstraject 'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen presenteert je unieke vergezichten over het heidelandschap dat zich afwisselt met ruige dennenbossen. De voormalige grindontginning zorgt verderop voor prachtige waterpartijen in de vallei van de Kikbeekbron. Door schaduwrijke bossen gaat het richting Pietersheim. Hier draait alles om de geschiedenis van het fotogenieke kasteel en de 12de-eeuwse waterburcht. Nog een topper voor je Instafeed? Oud-Rekem, het mooiste dorp van Vlaanderen.