In het Nationaal Park en omgeving is het heerlijk om te fietsen: schaduwrijke bossen met hier en daar blik op de heide of langs rustige jaagpaden. Bovendien zijn veel trajecten volledig autovrij. Af en toe een helling hoort er wel bij, maar je krijgt wel een mooi uitzicht als beloning.

Via het fietsroute-netwerk van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland ontdek je het Nationaal Park met de fiets. Het handige knooppuntensysteem is zeer flexibel. De blauwe bordjes zijn je gids onderweg. Starten kan aan elke toegangspoort en op de meeste plekken kan je een een fiets huren.

Meer fan van de mountainbike? Ontdek ons uitgebreid routenetwerk verderop deze website.

Fietsen op knooppunten

Er zijn twee manieren om ons 12.000ha Nationaal Park per fiets te verkennen:

  • Stel zelf je route samen aan de hand van knooppunten: Op de routeplanner van VisitLimburg kan je jouw ideale route zelf plannen, en daarna printen of downloaden. Tijdens jouw ontspannende fietstocht moet je dan enkel de nummers/knooppunten op de blauwe bordjes volgen. 
  • Of je volgt één van de adviesroutes die al uitgestippeld zijn. Vooral handig als je het gebied niet zo goed kent. Ook hier kan je de route printen en/of downloaden, en daarna simpelweg de bordjes volgen. Hieronder vind je de zeven adviesroutes:

Je kan de routes via Komoot bekijken, en downloaden. Je kan gratis registreren voor Komoot, en indien je nog geen regiokaart "Limburg" hebt, krijg je die van ons gratis (ter waarde van 8,99€). Meer info over Komoot vind je hier.

Top 7 adviesroutes

Fietsverhuur

  • Station As: van Pasen tot september, reserveren via   , +32(0)89 39 10 86 
  • Kattevennen: van Pasen tot september, reserveren www.fietsparadijslimburg.be
  • Lieteberg: reserveren via www.fietsparadijslimburg.be
  • Pietersheim: reserveren via Toerisme Lanaken+32 (0)89 71 21 20. 

Verhuur bij bedrijven:

E-bike2Rent, Oudsbergen ( Enkel Ebikes + EMTB, leveren ook op bestemming op aanvraag)

Fietshuislanaken, Lanaken

Orshof, Oudsbergen 

Laadpalen?

Bij Kattevennen (eetcafé Kattevenia), Mechelse Heide (cafetaria 't Salamanderke), Pietersheim (cafetaria Kinderboerderij) plug je je e-bike makkelijk in.

 

Hoe kies je de beste fietshelm?

Veiligheid boven alles, ook op de fiets. Een goede fietshelm op je hoofd zorgt ervoor dat je in alle omstandigheden veilig blijft. Kies je voor een fietshelm met MIPS, dan ben je extra beschermd tegen hersentrauma’s en nekletsels. Zo kies je de beste fietshelm.