Fietsen in het Nationaal Park Hoge Kempen

In het Nationaal Park en omgeving is het heerlijk om te fietsen: schaduwrijke bossen, uitgestrekte heides, groene heuvels en blauwe waterpartijen. Bovendien zijn veel trajecten volledig autovrij. Af en toe een helling hoort er wel bij, maar je krijgt wel een mooi uitzicht als beloning.

Via het fietsroute-netwerk van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland ontdek je het Nationaal Park met de fiets. Het handige knooppuntensysteem is zeer flexibel. De blauwe bordjes zijn je gids onderweg. Starten kan aan elke toegangspoort en op de meeste plekken kan je een een fiets huren.

Meer fan van de mountainbike? Ontdek ons uitgebreid routenetwerk verderop deze website.

Ga je op fietsvakantie in het Nationaal Park Hoge Kempen? Kijk even naar onze fietslogies voor een geschikte accommodatie.

Fietsen op knooppunten

 Er zijn twee manieren om ons 12 000 ha (20 000 voetbalvelden!) Nationaal Park per fiets te verkennen:

  • Stel zelf je route samen aan de hand van knooppunten: Op de routeplanner van VisitLimburg kan je jouw ideale route zelf plannen, en daarna printen of downloaden. Tijdens jouw ontspannende fietstocht moet je dan enkel de nummers/knooppunten op de blauwe bordjes volgen. 
  • Of je volgt één van de adviesroutes die al uitgestippeld zijn. Vooral handig als je het gebied niet zo goed kent. Ook hier kan je de route printen en/of downloaden, en daarna simpelweg de bordjes volgen. Hieronder vind je de zeven adviesroutes:

Je kan de routes via Komoot bekijken, en downloaden. Je kan gratis registreren voor Komoot, en indien je nog geen regiokaart "Limburg" hebt, krijg je die van ons gratis (ter waarde van € 8,99). Meer info over Komoot vind je hier.

Top 7 adviesroutes

Fietsverhuur

Verhuur bij bedrijven:

E-bike2Rent : Oudsbergen (Enkel Ebikes + EMTB, leveren ook op bestemming op aanvraag)

• Orshof : Oudsbergen 

• Diagenhof Bike : Lanaken

Laadpalen?

Bij Kattevennen (eetcafé Kattevenia), Mechelse Heide (cafetaria 't Salamanderke), Lieteberg (onthaal), en Pietersheim (cafetaria Kinderboerderij) plug je je e-bike makkelijk in.

 

Fietsverhuur National Park Visitor Center - Terhills

Aan de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen, genaamd het National Park Visitor Center, kan je elektrische fietsen huren van 1 april tot 30 september. Het Visitor Center is gelegen aan de Zetellaan 54, 3630 in Maasmechelen, en is dagelijks geopend van 10u - 18u.

Reserveer jouw elektrische fiets hier online, en wij zetten de fiets(en) alvast klaar.