Brandgevaar in het Nationaal Park Hoge Kempen

Het is uiteraard geen verrassing! Door de aanhoudende droogte van de voorbije, én komende dagen schakelen we over naar CODE ROOD vanaf donderdag 11 augustus in alle bossen en natuurgebieden in Vlaanderen. Dit geldt tot donderdag 18 augustus.

Dit betekent dat een bezoek aan ons Nationaal Park de komende dagen wordt afgeraden (maar niet verboden). En het spreekt voor zich dat je geen vuur maakt, en niet rookt in de natuurgebieden. Wie een verdachte rookpluim ziet, vragen we dit onmiddellijk te signaleren via 112.

Allemaal heel logisch in deze droge tijden. We rekenen op ieders gezond verstand om samen onze natuur te beschermen tegen brandgevaar, zodat we kunnen blijven genieten van onze natuurpracht.

 

CODE ROOD volgens Natuur en Bos:

ROOD: Acuut hoog gevaar. 
Het is extreem droog en acuut brandgevaarlijk in de natuur. Om veiligheidsredenen wordt de toegang tot natuur- en bosgebieden afgeraden. Vuur maken is verboden. Natuurbeheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer altijd uit met groot materieel. Er wordt extra materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden bemand; tenzij anders overeengekomen door Natuur en Bos en de brandweerdiensten op basis van lokale omstandigheden.