Reisorganisaties

Wil je, als reisorganisatie of tour operator, een vakantie in het Nationaal Park Hoge Kempen aanbieden aan jouw klanten? Dan helpen wij je graag op weg.

Het Nationaal Park Hoge Kempen heeft vele troeven zoals een uitgebreid wandelnetwerk van 450km, 7 fietslussen, de bekroonde Nationaal Park Trail (top 25 hikes in Europe), en natuurlijk de ongekende natuurpracht. Afwisselende landschappen zoals heidegebied, meren, beken, duinen, groene heuvels en enorme bossen bieden onze 1.5 miljoen jaarlijkse bezoekers eindeloos vakantieplezier. Een groot deel van deze bezoekers boeken een meerdaags avontuur via onze partners. De programma's die deze partners (reisorganisaties) aanbieden worden samen met onze rangers en medewerkers opgesteld. Op die manier krijg je een uniek aanbod van individuele - en groepsreizen, afgestemd op jouw klanten. Wil jouw reisorganisatie ook graag een reis/arrangement in het grootste Nationaal Park van België opzetten, lees dan zeker verder!

Wat kunnen wij voor jou doen?
 • We werken een meerdaags programma uit met unieke routes in het 12.000ha grote Nationaal Park Hoge Kempen, wij kennen het gebied als geen ander
 • Je krijgt toegang tot het Nationaal Park, en jouw begeleider (bij een groepsreis) krijgt toestemming om een groep te begeleiden*
 • Op de exclusieve routes zal een (gratis!) Nationaal Park Ranger je vergezellen en verblijden met info over de geschiedenis en natuur van het Nationaal Park
 • We adviseren naar een samenwerking met één van onze 150 Nationaal Park Logies (hotels, vakantiehuizen, B&B, parken, campings, trekkershutten,...)
 • We voegen activiteiten of excursies van onze partners (MTB, fietsverhuur, wijn- of bierdegustatie, wellness, hondesledetocht, vuurlopen, vuur maken, kruidenwandeling, bushcraft, outdoor cooking, wildpluk, ...)
 • We stellen de nieuwste kaarten, GPX-routes en een app ter beschikking
 • Jouw klanten ontvangen kortingsvouchers voor Elaisa Wellness, lunchmogelijkheden, brandpartners (North Face, Jack Wolfskin, Vaude, ...)
 • We adviseren in (bagage)vervoer
 • Je krijgt korting op onze fietsverhuur en trekkershutten
 • We communiceren jouw arrangement/pakket via onze kanalen (website, social media, nieuwsbrief) en die van onze parnters (VisitLimburg, AS Adventure, Wandel.nl, Wandelmagazine, Colombus Travel, en vele influencers/content creators)
 • Maar bovenal zorgen wij dat jouw klanten de mooiste routes en beste highlights ontdekken 
Wat vragen wij?

Om ons merk, onze expertise, en vooral onze gebieden te gebruiken vragen we een kleine donatie voor ons Nationaal Park Fonds onder de vorm van Nature Payback. Dit internationaal concept is opgezet om commerciële partners (eventorganisaties, media, reisorganisaties, ...) een bijdrage te laten leveren voor de impact die ze hebben op de natuur. Hoewel de internationale tarieven soms in de duizenden euro's lopen, kiezen wij voor donatie naar eigen wens, afhankelijk van inhoud en lengte van het pakket. De bijdrage/donatie is trouwens fiscaal aftrekbaar (40%).

Alle donaties zullen aangewend worden voor natuurbeheerswerken en/of recreatiefaciliteiten (infoborden, wandelpalen, banken, vlonderpaden, ...) zodat de bezoeker (=uw klant) een fantastische vakantie kan beleven. En het wordt nog beter, want alle donaties van de deelnemende reisorganisaties gooien we in één grote pot, en de reisorganisatie met de grootste bijdrage mag (jaarlijks) kiezen naar welk project het totale bedrag gaat. De projecten waarvoor we die middelen gebruiken worden maandelijks geactualiseerd op onze website. En uiteraard helpen wij je met de communicatie omtrent jouw bijdrage aan het Nationaal Park Fonds, want ook dit is positieve marketing waarme je sympathie opwekt bij jouw (potentiële) klanten.

Wil jij ook een verrassende "dichtbij-vakantie" aanbieden aan jouw reizigers? En wil je een klein bedrag schenken ten voordele van de lokale natuur waarmee je indruk maakt op jouw (nieuwe) klanten? Kijk onder deze pagina naar de collega's die jou zijn voorgegaan, en neem contact op om samen een uniek programma uit te werken.

*Graag willen we opmerken dat commerciële activiteiten zonder onze samenwerking niet zijn toegelaten in het Nationaal Park Hoge Kempen. Groepen moeten steeds begeleid zijn door een Nationaal Park Ranger of toestemming krijgen (zie FAQ).

Nationaal Park in 1 minuut