Primeur! Premiumroutes

Twee wandelingen in Pietersheim erkend als Premiumroutes

Het wandelgebied van Pietersheim, met de waterburcht en kinderboerderij Pietersheim als meest zuidelijke poort tot het Nationaal Park Hoge Kempen (Lanaken), was na 10 jaar toe aan vernieuwing. De routes werden in samenspraak met alle betrokkenen onder de loep genomen en aangepast. Deze vernieuwing werd gerealiseerd door het Regionaal Landschap Kempen en Maasland, dankzij de financiële steun van de gemeente Lanaken, Provincie Limburg, Toerisme Vlaanderen en het Agentschap Natuur en Bos. Het resultaat is een mooi en gevarieerd wandelroutenetwerk van 8 routes, samen goed voor 38 km.  

Als kers op de taart hebben twee wandelingen in dit gebied op 20 oktober 2016  het wandelkeurmerk “Premiumroute” ontvangen, een primeur voor België! Premiumroutes zijn wandelingen, die door routescouts van het gerenommeerde 'Deutsches Wanderinstitut' zijn beoordeeld aan de hand van strenge kwaliteitscriteria, zowel aangaande de kwaliteit van het omliggende landschap als de aard van de paden.

Pietersheim Bos & Pietersheim Heide

De Pietersheim Bos Route (rode wandeling vanuit Waterburcht Pietersheim) leidt je door de dichte dennenbossen, oude beukendreven en de uitgestrektheid van Pietersembos.De bekoorlijke Asbeek brengt extra variatie en het nieuw aangelegde plankenpad zorgt ervoor dat je dit stukje met droge voeten kan verkennen.

Verderop naar het noorden kom je terecht in de waardevolle gebieden Zijpbeekvallei en Neerharerheide. Langs de Pietersheim Heide route (de paarse lus vanuit La Butte aux Bois) mag je je verwachten aan geurende gagelstruiken, mooie vergezichten, rust en ruimte in één van de stilste en mooiste plekjes van het Nationaal Park.

Beide routes laten je bovendien kennismaken met de inspanningen van het Agentschap Natuur en Bos voor meer en betere natuur.

Via het originele en handige systeem van wandelwissels, zijn de twee routes met elkaar te combineren tot een pittige dagtocht van 21,8 km.

Nieuwe wandelkaart!

Van dit vernieuwde gebied is uiteraard ook een vernieuwde wandelkaart! De geheel vernieuwde wandelkaart is te koop voor € 2,5 via de webshop of in alle toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen en de toeristische diensten in de omgeving.