Klaar voor de winter

De natuur valt stil ... ogenschijnlijk. Maar er is een hoop te beleven in het Nationaal Park. Zowieso kan je altijd gaan wandelen en een frisse neus halen. De sportievelingen kunnen met de mountainbike de bossen in. Maar ook de bezoekersonthalen aan de Toegangspoorten blijven geopend en hebben vaak een extra aanbod in de kerstvakantie.

Weg met een Ranger

Elke eerste en derde zondag van de maand staat een Ranger klaar aan één van de Toegangspoorten. Hij neemt je mee in het Nationaal Park en besmet je met zijn enthousiasme. Ideaal als je een frisse neus wil halen!

  • zondag 17/12: Nationaal Park in een notendop, Station As, 14u
  • zondag 7/1: Nieuwjaarswandeling Mechelse Heide, 14u

Lieteberg

Laat je schoenen maar aan want het Blotevoetenpad is in winterslaap. Je krijgt wel € 2 korting voor het interactieve Entomopolis (insectenmuseum) van december t.e.m februari. Ontdek al doende de talenten van onze insecten.

Open: 7/7, 10u - 17u

Kattevennen

Kattevennen heeft een zeer uitgebreid winteraanbod vol doe-, kijk-, en leerplezier. En daarnaast een mooie shop, waar je zeker enkele originele eindejaarsgeschenkjes kan scoren.

De interactieve expo #freeze blijft nog staan tot 18 februari.

  • Na elke Cosmodrome shows wordt de symboliek van de kerstster uitgelegd en krijg je een blik op de sterrenhemel van de dag. De shows zijn er om 14u en 16u.
  • Workshops kinderen: bouw een maanlander of planeet, knutsel kerstversiering…  allemaal in het teken van sterren en planeten.
  • Elke zaterdag avond (enkel bij helder weer) kan je naar de sterren komen kijken met de supertelescoop.  Check wel even de website!

Pietersheim

Met een laagje sneeuw gaat de Waterburcht er nog romantischer uitzien. Doe zeker een korte of lange wandeling in de bossen van Pietersheim.

Misschien heb je de 2 premiumwandelingen nog niet gedaan? Zeker de moeite!

De Waterburcht blijft in de weekends geopend in het laagseizoen. Maak zeker eens tijd voor een uitgebreider bezoek. Met kinderen kan je het gezinsspel 'Ridders gezocht' doen. Voor kinderen vanaf 5 jaar.

(24 en 25, 31 december, 1 januari is de burcht gesloten. In de eerste week van de Kerstvakantie is de burcht geopend van 10u tot 16u)

Meer info: klik hier