Tweedaagse Bivaktocht Hiking Advisor

Datum: 
tot
Locatie: 
Sportcentrum van Gruitrode
Harmonieweg 38
3670 Oudsbergen
Limburg BE
Prijs: 
€ 30,00
Prijs: 
Niet-Leden

Deze tweedaagse gaat door in de Duinengordel, in het noorden van het Nationaal Park Hoge Kempen, en wordt georganiseerd door Hiking Advisor (hikingadvisor.be)

De wandeling staat garant voor heel wat afwisseling in uitzichten. We wandelen door bossen, langs weilanden en akkers. We zullen zelfs op de top van de hoogste landduin van Vlaanderen staan! Denk  jij nu duinen in het binnenland? Ja zeker! Kom het mee ontdekken tijdens dit weekend. Kortom, het geheel staat garant voor een boeiende tocht met nauwelijks verharde paden

Concept en doelpubliek

Deze activiteit is bedoeld voor de beginnende hiker die al een eerste ervaring met een meerdaagse tocht heeft. De afstanden zijn eerder beperkt.

Programma

Op de eerste dag starten we omstreeks 9u30 aan het sportcentrum van de voormalige gemeente Gruitrode, nu Oudsbergen,  en gaan al onmiddellijk de bossen in. We wandelen goed 20 km door een afwisselend landschap van bossen, heide, vennen, landduinen. Ja, je leest het goed duinen en we zitten in Limburg en niet aan de kust. We slaan onze tenten op op de tentenweide van Camping Zavelbos. 

Op dag 2 staan nog een goede 18km in het verschiet, maar maken eerst via bos en veldpaden de oversteek naar de Itterbeekvallei. We wandelen langs de Itterbeek en door moerasgebied. Van hieruit maken we terug de oversteek en hopen we dat onze kuiten alvast opgewarmd zijn want staat de beklimming van de hoogste en grootste landduin van Vlaanderen op het programma. We zullen ploeteren door het mulle zand, maar het uitzicht is zeker de moeite. We zullen deze 2 dagen verrassend weinig over verharde wegen stappen. De aankomst terug aan de wagen is voorzien omstreeks 16u.

Benodigd materiaal

Voor deze tocht heb je het gebruikelijke materiaal nodig voor een 2-daagse staptocht. Dus zeker een tentje of tarp, matje, slaapzak (comfort tussen 0° en 5°C), trekkingkledij (goede regenjas, sneldrogende broek of regenbroek en schoenen met een goed profiel), rugzak die kan afgesteld worden, drinken en eten voor zaterdagochtend t/m zondagnamiddag. Water is beschikbaar op de camping. Er zal aan de deelnemers een link naar een spreadsheet worden bezorgd waar ze afspraken kunnen maken om te carpoolen en materiaal (bv tent of kookgerief) te delen. Vaak kan ook iets geleend worden van de begeleiders of de groep. Huren is ook een optie.

Overnachtingen

We overnachten op de tentenweide van camping Zavelbos midden van de bossen. Met een beetje geluk mogen we op het schiereilandje in het midden van de grote vijver op de camping onze tenten opslaan.

Vervoer

Er zal een document gedeeld worden na inschrijving om af te spreken om te carpoolen met andere deelnemers.

Prijs, Inschrijven, Annuleren

De deelnameprijs is € 25,00.
Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt € 5,00 extra bij de deelnameprijs.

Inbegrepen in de deelnameprijs:

Begeleiding en organisatie

Niet inbegrepen:

Kosten vervoer van/naar de startlocatie

Aankoop of huur van eigen materiaal

Eigen voeding/drank

Persoonlijke uitgaven ter plekke

Voorzie daarnaast nog een reisbudget van € 30,00. Dit wordt gebruikt voor uitgaven tijdens de activiteit:

Camping

Er worden maximum 10 deelnemers toegelaten.
Inschrijven kan je enkel via onderstaand formulier tot en met 6 augustus.

Binnen de week na de afsluitdatum word je door de organisator(en) gecontacteerd. Indien je erbij bent, zal gevraagd worden om het deelnamegeld te betalen. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd.

Annuleren kan tot twee weken voor de activiteit (met aftrek van € 5 administratiekosten).
Na dit moment wordt er geen (gedeeltelijke) terugbetaling meer uitgevoerd.
Meer informatie vind je terug in onze algemene voorwaarden tot deelname.

05/10

14/10

15/10

19/10

27/10

28/10

30/10

Pagina's