Nacht van de Duisternis

Datum: 
Locatie: 
Cosmodrome
Planetariumweg 19
3600 Genk
BE
Prijs: 
Basistarief: 0,00 €
Op de Nacht van de Duisternis doven verschillende gemeenten de verlichting voor één avond en kunnen inwoners even proeven van de rust en de gezelligheid van een donkere nacht. Op deze manier worden mensen bewust gemaakt van de impact van lichtvervuiling en alle bijhorende problemen.
Doof thuis de lichten en maak met vrienden en familie een nachtuitstap richting Cosmodrome om een ongelofelijke sterrenhemel te zien. Ontdek wat onze hemel allemaal te bieden heeft met net dat beetje minder licht.

PROGRAMMATIE
Waarnemingen op het waarnemingsplatform (enkel bij helder weer)
De astro-rangers van de Cosmodrome stellen hun beste telescopen op om je een blik op de ruimte te gunnen. Ook nu staat onze, bijna volle maan centraal. Heb je hulp nodig bij het afvinken van een aantal uitdagingen van je Lunar Challenge? Onze astrorangers staan je met raad en daad bij!

TIP: Heb je de Lunar Challenge nog niet? Koop deze dan in de shop van het Bezoekersonthaal

Sterrenhemel van de avond in 360°
Wil je weten wat er 's nachts aan de hemel te zien is, welke sterrenbeelden zichtbaar zijn en waar de planeten zich bevinden? In de full dome zaal van de Cosmodrome vertelt onze Astroranger je er alles over.

Telescoopdokter
De telescoop is het instrument bij uitstek om de sterrenhemel waar te nemen. Maar hoe werkt zo'n apparaat? En wil je er zelf één aanschaffen, waar moet je dan op letten? De telescoopdokter staat met het nodige advies klaar voor iedereen.

Gratis inkom, het evenement gaat ook door bij bewolkt weer.

Bron: UiTinVlaanderen.bezaterdag 12 oktober 2019 van 20:00 tot 23:00

kattevennen@genk.be
089/65.55.55
http://www.kattevennen.be

16/08

23/08

24/08

25/08

26/08

27/08

28/08

30/08