Maankamp juli - Technologiebende

Datum: 
Locatie: 
Cosmodrome
Planetariumweg 19
3600 Genk
BE
Prijs: 
Basistarief: 85,00 €
Hoe ziet het leven van een astronaut op de maan eruit? Waarom moet een astronaut een ruimtepak dragen? En wat is er nodig om een maanbasis te bouwen?
Kom het allemaal te weten tijdens je ruimtemissie in de Cosmodrome. In dit kamp combineren we wetenschap en sport samen.

Maandag 1 juli : Hoe word ik een echte astronaut
Wat kennen jullie van de ruimte en het astronautenleven? Na enkele theoretische en medische testen maken we ons eigen astronautenpak. Namiddag sportactiviteit.

Dinsdag 2 juli: Leven op de maan!
Hoe ziet het leven op de maan eruit? Is er eten en drinken op de maan? En hoe wordt een maanbasis gebouwd? We onderzoeken het samen. Namiddag sportactiviteit.


Woensdag 3 juli: De gevaren van de job
Een ruimtepak beschermt een astronaut tegen de gevaren in de ruimte. Maar waaruit bestaat zo'n pak? En moeten astronauten het altijd dragen. Namiddag sportactiviteit.


Donderdag 4 juli: leren programmeren
Een astronaut moet ook heel wat afweten van techniek. We leren de kneepjes van het vak en bouwen een maanrobot. Namiddag sportactiviteit.


Vrijdag 5 juli: Een astronaut met een missie
Alle astronauten hebben een Space Patch op hun ruimtepak, een logo dat hun missie kenmerkt. We ontwerpen onze eigen Space Patch. Als afsluiter krijgen al onze Maanastronauten hun diploma en zijn ze klaar voor lancering. Namiddag sportactiviteit.

Bron: UiTinVlaanderen.be



Van ma 1 juli 2019 09:00 tot vr 5 juli 2019 16:00

https://genk.kwandoo.com/activity/subscribe/35500