Blotevoetenpad

Heb je altijd al willen weten hoe het voelt om op blote voeten in de vrije natuur rond te lopen? Kom dan ons blotevoetenpad ontdekken en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid. Lieteberg heeft de eer om je deze ervaring aan te bieden op het eerste blotevoetenpad van Vlaanderen. Zet al je zintuigen en beide voeten in om de bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water waar te nemen op een zorgvuldig samengesteld parcours. Koud en warm, vochtig en droog, aangenaam en prikkelend wisselen elkaar af tijdens een route van bijna 3 km lang, die enkel toegankelijk is op blote voeten.

De voormalige kiezel- en zandgroeve, het decor waarin het blotevoetenpad werd uitgestippeld, biedt zowel afwisseling als spanning en beleving. Zo zijn er waterpartijen, zandheuvels, steile hellingen… waar je kan klauteren, ploeteren en klimmen. Onder andere een houten uitkijktoren, een doolhof en een hangbrug maken deze ervaring nog dat tikkeltje specialer. Het blotevoetenpad in Lieteberg is momenteel het mooiste van West-Europa.

 

Praktisch:

  • Openingsuren: dagelijks van 9u tot 19u
  • Tickets:  € 6 per persoon (kinderen < 120 cm: € 4,50), groepen vanaf 20 personen: € 4,50
  • ligging: aan "Lieteberg", één van onze toegangspoorten van het Nationaal Park. Er is hier een ruime gratis parking, horeca, toiletten, en een infocenter.

OPGELET: in 2021 moet je deze activiteiten reserveren!

Contact:

Lieteberg
STALKERWEG, 3690 ZUTENDAAL
T: +32 (0)89 25 50 60 
www.lieteberg.be

Blotevoetenpad