Bike Nomad Camper fietst zomer in

De Bike Nomad Camper is een uitschuifbare caravan die men achter de fiets haakt. Hij is van Deense origine, maar voor het eerst in ons land. Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland vzw lanceert de ‘Bike Nomad Camper’ in het Nationaal Park Hoge Kempen. Het gaat om een pilootproject waarbij ervaringen van de gebruikers getest worden. Na een positief resultaat kan er een groter project uitrollen. Zo heeft Limburg, als fietsprovincie van het land, opnieuw een primeur en gaat de zomer van het Nationaal Park met tal van activiteiten van start.

Johan Van Den Bosch, coördinator Nationaal Park Bureau: “Als bedenker en organisator van het allereerste fietsroute-netwerk, dit jaar 25 jaar geleden, willen we opnieuw innoveren met een origineel fietsconcept. De Bike Nomad Camper is geënt op het DNA van avontuurlijke fietsers, ‘fietsnomaden’ die gehecht zijn aan vrijheid en die al fietsend het Nationaal Park en zijn ruime omgeving willen ontdekken. Ze willen geen gedoe met tenten, maar kamperen wel graag. Ze genieten graag van een actieve vakantie met minimale ecologische voetafdruk, maar zijn niet het type globetrotter dat gepakt en gezakt de evenaar afrijdt. De camper komt uit Denemarken en wordt de komende maanden door een aantal mensen uitgetest. Na de zomer willen we weten of hij aan alle verwachtingen voldoet. Hij is dus voorlopig nog niet te huur.”

De Bike Nomad kreeg deed zijn eerste publieke optreden in Glamping Resort Hoge Kempen in Zutendaal. In de Hoge Kempen zijn er tal van campings die de Bike Nomad met open armen zullen ontvangen. 

Extra tip: Je kan de Bike Nomad Camper op zondag 5 juli van 9 tot 12u gaan bekijken aan de toegangspoort Station As. De Rangers zullen er ook zijn! Je kan er dan ook de nieuwe wandeling in de voormalige grindgroeve gaan verkennen.

Bekijk hier een filmpje op HLN