Beestige Boelbos

Speelbos aan Mechelse heide

In het Beestige Boelbos maken kinderen en hun ouders kennis met de dieren van het Nationaal Park, in het bijzonder de soorten die leven op de Mechelse Heide. Het heideblauwtje is daarbij de centrale figuur die de kinderen leidt door het speelbos van de ene avontuurlijke kennismaking naar de andere. Naast een vossensluiptocht, een slangenkruip, een reeën- en paddensprong, een hagedissenloop, een everzwijnenverdwijntruc en nesten bouwen met de roodborsttapuit werd ook een amfitheater aangelegd waar bij activiteiten verhalen kunnen worden verteld of waar Rangers, leerkrachten of speelpleinwerkers in een ‘buitenklas’ de kinderen kunnen les geven of toespreken.
Maar er is meer: vlak naast het Beestige Boelbos en omgeven door het Zandloperpad, ligt een speelduin en een waterpoel die voorzien zijn van een waterspel en een klimboom om de speelpret helemaal compleet te maken. En voor de echte avonturiers kan je rondom het Zandloperpad 4 verborgen dieren spotten aan de hand van de filmpjes bij de QR-codes tijdens de KIDSAFARI.

Realisatie

Het Beestige Boelbos is een project dat mogelijk werd gemaakt met de financiering van Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid en kwam tot stand via een samenwerking tussen Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Kempen en Maasland, de gemeente Maasmechelen en Speelpleinwerking de Saenhoeve. De aanleg van het speelbos werd vakkundig uitgevoerd door Natureplay. 
De aanleg van het Beestige Boelbos is een realisatie die past in het Masterplan van Nationaal Park Hoge Kempen, waarin spelen in de natuur één van de doelstellingen is.

Naast het Joekelbos in Duinengordel, dat sinds januari volwaardig onderdeel is van het Nationaal Park, is het Beestige Boelbos het tweede ingerichte speelbos van het Nationaal Park Hoge Kempen.
 

Spelen maar!

Zelf zin om het Beestige Boelbos te komen ontdekken met je kinderen? De toegang is jaarrond vrij toegankelijk.

Adres:
Toegangspoort Mechelse Heide, Joseph Smeetslaan 280, 3630 Maasmechelen

Je vindt het Beestige Boelbos aan je linkerkant, op ongeveer 500m wandelen vanaf de schuilhut.