Bijzonder logeren

Teveel ideeën opgedaan voor één dag? Blijf gerust wat langer.

Logiesuitbaters staan klaar om jou in de watten te leggen!

Logiesuitbaters staan klaar om jou in de watten te leggen! Wil je graag ergens logeren waar je ook geadviseerd wordt over het Nationaal Park Hoge Kempen? Dat kan bij de Nationaal Park logies. Ze liggen vlakbij het nationaal park, verkopen de wandel- en fietskaarten en bieden de nodige suggesties.

Avontuurlijk logeren!

Mag het iets avontuurlijker?

Dan zijn de paalkampeerplaatsen misschien iets voor jou?!
Je vindt er een tentenplatform, een waterpomp, picknickbank en shelter. Er mogen maximaal 3 tentjes (10 personen) staan (reserveren kan niet). Zo blijft het rustig voor mens en dier. Na 48 uur is het tijd om andere oorden te verkennen. 
Paalkampeerplaatsen Itter en Solt zijn gelegen te midden en aan de rand van de bossen in Solterheide en zijn ook bereikbaar via Grote Routepad (GR) 561 Kempen-Maaspad tussen Opitter en Neeroeteren (GPS-coördinaten: Itter: N 51 06.283 E 5 39.200 - Solt: N 51 05.983 E 5 39.183). Beide zones liggen via bospaden slechts 700 à 800 meter uit elkaar.

Of heb je liever dat je tent al klaarstaat?  Boek dan een tipi via buitengewoonkamperen.be! Geen glamping, maar het echte avontuurlijke en duurzame kamperen in de natuur, met respect voor de natuur! Je tipi staat klaar, maar voor de rest moet je zelf al je materiaal meebrengen. Het Agentschap Natuur & Bos heeft ook in het Nationaal Park zo'n tijdelijke natuurcamping ingericht. Je vindt deze natuurcamping in de buurt van Heuvelsven in Dilsen-Stokkem. Vooraf reserveren is noodzakelijk.