Ook aan het begin van het schooljaar pakken we uit met een leuke Rangeractiviteit. Onze Nationaal Park Ranger (gids) neemt je mee op een interactieve wandeling door de natuur. Leuk én leerrijk!

Deze keer vertelt hij het verhaal van de stokkenman. Bij elke stokkenman hoort een verhaal met een opdracht. Dit kan gaan van het meten van bomen tot het maken van een eigen stokkenmangroet. Hierbij komen we ook van alles te weten over het bos: waarom moeten bomen recht groeien? Wat doen ze bij schorsjeuk? Wie bewaakt jonge boompjes?… En veel meer.

Afspraak aan Toegangspoort Kattevennen (ingang bezoekersonthaal) om 14u. Inschrijven (hieronder) verplicht!

Wat zijn Rangeractiviteiten?

In het Nationaal Park Hoge Kempen valt heel wat te beleven. Neem maar eens een kijkje in onze kalender! Op regelmatige momenten organiseren we een Rangeractiviteit. Dan neemt onze Ranger (de Nationaal Park gids) je mee op pad naar de mooiste plekjes. Je leert op een ontspannende en leuke manier over de natuur en al zijn verrassingen.

Elke rangeractiviteit start aan één van onze Toegangspoorten. Daar trekken we de natuur in in een kleine groep. Inschrijven is verplicht. Je kan inschrijven als gezin, alleenstaande of met vrienden. Bij veel inschrijvingen, splitsen we de groep op om het gezellig te houden. De prijs voor een belevingsvolle wandeling van twee of drie uur met onderhoudende toelichting van een lokale ranger is slechts 2€ (+administratiekost). Voor een gezin (ongeacht het aantal kinderen) betaal je 5€ (+administratiekost). Koopje, dus schrijf je snel in.