Opening wandelgebied Thorpark: zondag 8 oktober

Wandel mee in primeur: 11 wandelroutes liggen klaar om ontdekt te worden. Daarnaast vertellen Rangers en partners je meer over dit mooie gebied.

Bijzonder gebied

wandelgebied Thorpark met uitzicht op terril

Met de voormalige steenkoolmijn van Waterschei (Thor) als uitvalsbasis vind je, op de grens van Genk, As en Opglabbeek, een gebied met bijna alle elementen die de Hoge Kempen zo typisch maken: mijnsteenbergen te midden van heidevelden en dennenbossen, een beekvallei (Stiemerbeek), jeneverbesstruweel (Heiderbos) en landduinen (Klaverberg). Opvallende gebouwen kruiden hier het landschap: van de voormalige kinderkolonie in As, tot de steenkoolmijn van Waterschei of de mijnkathedraal van Zwartberg. Geen wonder dat het gebied deel zal gaan uitmaken van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Om dit unieke gebied toegankelijk te maken werden 11 nieuwe routes, variërend van 2 tot 16 km, uitgestippeld. De wandelkaart is vanaf 9/10 verkrijgbaar in de webwinkel. Tijdens de opening kan je hem in primeur aankopen…

Programma

 • 13u -18u: vrij vertrek van wandelingen
  Rangers, medewerkers van Natuurpunt en de Vlaamse Landmaatschappij wachten je onderweg op met leuke weetjes over het gebied.
  Het Agentschap voor Natuur en Bos daagt de kinderen uit: wie wordt de kampioen van de herfst? (ter hoogte van wandelwissel 275)
  Op adem komen kan in het buitencafé aan de voet van de terril.
  Laat de steenmannetjes je leiden naar de top van de terril en maak uiteraard ook zelf een steenmannetje!
 • 14u,15u,16u: begeleide wandelingen in Thor Central, het indrukwekkende hoofdgebouw van de voormalige mijn van Waterschei
 • 14u en 15u30: demonstraties schapendrijven - aan het buitencafé -  ter hoogte van wandelwissel 273
 • 16u30: vrijlating roofvogels  - aan het buitencafé - ter hoogte van wandelwissel 273

Adres: Thorpark, André Dumontlaan 67, Genk

Bezoek Thor Central met een gids

Rangers, medewerkers van Natuurpunt en de Vlaamse Landmaatschappij wachten je onderweg op

Demo schapendrijven

Vrijlating roofvogels door het Natuurhulpcentrum

Steenmannetjes

Olympische herfstspelen