Insectentasting en start verkoop eetbare insecten bij Lieteberg

Datum: 
Locatie: 
Bezoekerscentrum Lieteberg
Stalkerweg 46
3690 Zutendaal
BE

Kom op woensdag 26 juni niet alleen alles ontdekken over insecten, maar kom ze ook proeven!

Wist je dat je onbewust zo een halve kilogram insecten eet per jaar? In onder meer die heerlijke chocolade, het tarwemeel voor je brood, de tomatensaus en het paprikapoeder voor je spaghetti zitten heel wat insectendeeltjes vermalen. Brrr… horen we je al denken… Insecten worden echter al duizenden jaren gegeten. Wereldwijd eten ongeveer 4 miljard mensen regelmatig insecten. Niks mis mee dus… Integendeel: insecten hebben niet alleen een hoge voedingswaarde, het kweken ervan is ook een pak milieuvriendelijker dan het kweken van vee.

Waarom zouden wij dan ook niet genieten van een gezond alternatief voor klassieke chips of andere tussendoortjes? Op woensdag 26 juni organiseert Bezoekerscentrum Lieteberg, in samenwerking met Nimavert, een tasting van crunchy krekel chirpsies, gedroogde krekels en meelwormen. Wedden dat je verrast zal zijn door hun aangename smaak?

Ga jij ook voor een alternatieve, ecologische bron van eiwitten, vitamines en mineralen? Kom dan zeker langs bij Bezoekerscentrum Lieteberg op woensdag 26 juni tussen 14 uur en 18 uur en zet eens je tanden in een lekker insect!

In Cambodja zijn gefrituurde vogelspinnen een knapperige snack voor tussendoor. Maar bij Lieteberg houden we het liever bij inheemse soorten. Want zo kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen! Vanaf woensdag 26 juni zijn deze producten verkrijgbaar in de Lietebergshop, uniek in Limburg:

- Chirpsies original (rozemarijn) (70 g)

- Chirpsies chili (70 g)

- Tube met gedroogde krekels - natuur (12g)

- Tube met gedroogde krekels - tomaat (12 g)

- Tube met gedroogde meelwormen – tomaat (12g)

- Tube met gedroogde meelwormen – gerookt (12 g)

Ideaal om mee uit te pakken op je volgende zomerse aperitiefavond met familie of vrienden! En heerlijk als smaakmaker bij salades of gewoon als gezond tussendoortje.

Woensdag 26 juni: Bezoekerscentrum Lieteberg open van 10 uur tot 18 uur. Insectentasting van 14 uur tot 18 uur in de Lietebergshop.

Laatste ticketverkoop insectenmuseum om 17 uur. Groepen vanaf 20 personen: vooraf reserveren via www.lieteberg.be



info@lieteberg.be
https://www.lieteberg.be

01/05

18/05

20/05

23/05

25/05

26/05

29/05

30/05

Pagina's