Week van de Bij: kom alles over bijen en bijenteelt ontdekken bij Lieteberg op woensdag 29 mei!

Datum: 
Locatie: 
Bezoekerscentrum Lieteberg
Stalkerweg z/n 0
3690 Zutendaal
BE

Van 26 mei tot 2 juni 2024 organiseert het Departement Omgeving opnieuw de ‘Week van de Bij’ in Vlaanderen. Met allerhande initiatieven willen ze ons aanmoedigen om te kiezen voor een tuin waar bijen en andere bestuivers voldoende voedsel en nestgelegenheid vinden.

Bij Bezoekerscentrum Lieteberg, waar Bestuivers, het Steunpunt Bijenteelt Limburg, haar huisvesting vindt, krijgen bijen bijzondere aandacht. Tijdens de Week van de Bij, op woensdag 29 mei zetten we daarom tussen 14 uur en 17 uur de “Imkermobiel” van Lieteberg gratis open voor het publiek. Onze ervaren imkers vertellen je dan in geuren en kleuren alles over bijen en bijenteelt. Hoe maken de bijen lekkere honing voor ons? Hoe slingeren imkers de honing uit de raten van de bijenkasten? Waarom smelten imkers hun was? En al ooit gehoord van waswafelen?

Naast bijen en hommels zorgen ook dag- en nachtvlinders, zweefvliegen, kevertjes en heel wat andere insecten voor de bestuiving van planten. Dat is niet alleen essentieel voor onze voedselvoorziening maar ook voor het in stand houden van de biodiversiteit. Meer weten over de wonderbaarlijke insectenwereld? Je leert er alles over in het insectenmuseum Entomopolis bij Bezoekerscentrum Lieteberg!

Benieuwd naar het verhaal van onze bijen? Kom dan op woensdag 29 mei tussen 14 en 17 uur naar de infostand bij Bezoekerscentrum Lieteberg en laat je bestuiven met de leerrijke verhalen van onze ervaren imkers!

Woensdag 29 mei: Bezoekerscentrum Lieteberg open van 10 uur tot 18 uur. Infostand Imkermobiel open van 14 uur tot 17 uur.

Laatste ticketverkoop insectenmuseum om 17 uur. Groepen vanaf 20 personen: vooraf reserveren via www.lieteberg.beinfo@lieteberg.be
https://www.lieteberg.be

22/06

23/06

26/06

28/06

29/06

30/06

Pagina's