De laatste jaren bewijzen tal van studies het positieve effect van natuur op zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid. In drukke tijden helpt de natuur je om te herstellen van stress en bevordert het je aandacht.

Om dit inzicht in de praktijk te brengen, zetten we samen met de UHasselt een onderzoeksproject op rond herbronning in de natuur als (aanvullende) behandeling voor mensen met een dreigende burn-out.

Het onderzoek richt zich op personen (18-65 jaar) met stress gerelateerde klachten zoals spanningshoofdpijn, prikkelbaarheid, slaapproblemen, hyperventilatie,… die minder dan 3 maanden aanwezig zijn. We zijn op zoek naar personen waarbij deze klachten er nog niet voor gezorgd hebben dat zij werkonbekwaam zijn, maar waarbij een voortzetting van de huidige situatie hier wel toe zou kunnen leiden. Met dit project willen we preventief ingrijpen door vroegtijdig deze klachten aan te pakken, vooraleer mensen ernstige professionele en sociale hinder ondervinden. Meer specifiek willen met dit onderzoek nagaan of herbronning in de natuur en multidisciplinaire, preventieve interventies effectief zijn voor het reduceren van stress gerelateerde klachten en ter preventie van burn-out.

Je wordt ingedeeld in één van de onderzoekscondities. Alle deelnemers krijgen een diagnostisch intakegesprek, stressfysiologische diagnostiek én een gepersonaliseerd behandeladvies. De intakeprocedure, omkadering en alle interventies zijn volledig gratis voor de deelnemers!

Denk jij dat je in aanmerking komt? Hier vind je meer informatie en kan je je aanmelden.

Dit project komt tot stand dankzij de steun en de medewerking van: Nationale Loterij, Agentschap voor Natuur en Bos, Nationaal Park Hoge Kempen, Het Nationaal Park Fonds, UHasselt, Tumi Therapeutics, Christelijke Mutualiteit, Provincie Limburg, Vitamine Limburg en Regionaal Landschap Kempen en Maasland.