Het Ecotron Mysterie

Benieuwd naar de mysterieuze Ecotron Hasselt University Universiteit Hasselt?

Aan de hand van opdrachten in teamverband ontrafelen de deelnemers het 'hoe' en het 'waarom' van deze onderzoeksinstallatie. De Ecotron is een unieke, hoogtechnologische onderzoeksinstallatie waarin onderzoekers van UHasselt de effecten van klimaatverandering op de biodiversiteit bestuderen. Aan de hand van groepsopdrachten ontrafelen leerlingen op zelfstandige wijze het 'hoe' en het 'waarom' van deze onderzoeksinstallatie. Leerinhouden die aan bod komen zijn de koolstofkringloop, ecosystemen en ecosysteemdiensten, biodiversiteit, klimaat en onderzoeksmethoden.

Na een voorstelling van hun groepswerk, worden leerlingen rondgeleid in de Ecotron. De hele activiteit wordt begeleid een hiervoor door UHasselt opgeleide Ranger van het Nationaal Park. De Ecotron maakt deel uit van het Field Research Centre, de wetenschappelijke uitvalsbasis van de UHasselt voor internationaal toponderzoek rond biodiversiteit en klimaat in het Nationaal Park Hoge Kempen. Aansluitend neemt de Ranger je mee voor een bezoek achter de schermen.

Het Ecotron Mysterie is zowel geschikt voor leerlingen van het secundair onderwijs als voor volwassen groepen die dit in teamverband willen doen. Dit is een buitenactiviteit dus gelieve gepast schoeisel en kledij te voorzien.

Deze activiteit kadert binnen het aanbod van UHasselt voor leerkrachten en wordt aan scholen,met tussenkomst van Universiteit Hasselt, gratis aangeboden.

Praktisch

  • Periode: 1 september t.e.m 30 oktober en van 1 maart t.e.m 30 juni 
  • Locatie: National Park Visitor Center - Terhills
  • Duur: 2 uur
  • Deelname: 25 deelnemers per Ranger, min. 12 en max. 50 deelnemers
  • Prijs: 70 euro per Ranger (gratis voor scholen met tussenkomst van Universiteit Hasselt)
  • Leeftijd: vanaf 12 jaar