Wandelweekend met Maaike van Ga_eens_wandelen - Najaarseditie

Wandelweekend ga_eens_wandelen

Begeleid wandelweekend in groep, van 15 tot 17 november 2024

Het Nationaal Park Hoge Kempen is het grootste Nationaal Park in Vlaanderen, en dé wandelplek van België! In december 2022 is onze National Park Trail verkozen tot de 25 beste wandelingen van Europa. Ontdek de 12.000ha aan natuurpracht met gelijkstemde wandelaars tijdens ons Wandelweekend van vrijdag 15 tot zondag 17 november 2024. Lokale wandelexpert Maaike van Ga_eens_wandelen neemt je op 4 mooie wandelingen door haar favoriete natuurgebieden. 

 • Een wandelweekend van 3 dagen en 2 nachten, inclusief alle maaltijden en een begeleider (Maaike) die vooraf alles organiseert en ter plekke de groep begeleidt
 • Van vrijdag 15 tot zondag 17 november 2024
 • Alle activiteiten (wandelen, eten, ...) gebeuren in een kleine groep
 • De meeste mensen schrijven alleen in, maar je kan ook per twee inschrijven, als koppel of als vrienden/familie
 • Verblijf in een 3-sterrenhotel aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen
 • Twee- of driepersoonskamers met eigen badkamer
 • Inclusief ontbijtbuffet, picknicks, en viergangendiners
 • Prijs 250€
 • Voor een single-kamer betaal je 125€ extra (op aanvraag)
 • Wil je ook je hond meenemen, kan dit voor 10€ extra

Programma

Dag 1

We spreken af om 14u aan de toegangspoort Thor Park voor een eerste wandeling van 8 km door de groene heuvels en vijvers van het prachtige Thorpark en Klaverberg. Maaike wacht je op bij de parking en we trekken het afwisselende natuurgebied in dat het meest westelijke deel van het Nationaal Park vertegenwoordigt. Na deze eerste wandeling rijden we nog 15 min naar het hotel voor de komende 2 nachten. We verblijven in een Belle-epoque-hotel aan het water, nabij de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park (Terhills). Wie in de namiddag nog niet kan, verwachten we om 18u bij het hotel voor een kennismaking en korte briefing voor de komende dagen. Om 19h wacht ons eerste viergangenmenu in de prachtige setting van het authentieke hotel Beau Sejour.

Na het diner maken een korte wandeling aan de Zuid-Willemsvaart en de historische scheepvaartsite Tivoli.

8 km wandelen, 100 hoogtemeters

Dag 2

Na het ontbijt trekken we naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park, de ‘hoofd’-toegangspoort bij Terhills/Connecterra. We maken er een prachtige luswandeling van 10 km over drie heuveltoppen en langs een groot meer. Tijdens het eerste deel van de wandeling vergezelt een National Park Ranger ons om op een ludieke manier de achtergrond en geschiedenis van het Nationaal Park toe te lichten. Ook over de plaatselijke fauna en flora steken we wat op. We wandelen door een bos, langs het water en beklimmen de mijnterrils. En uiteraard kan het "mooiste panorama van Vlaanderen" niet ontbreken. Een drankje bij het bekende Ter Land brengt ons helemaal in vakantiesfeer. 
Na de lunch trekken we naar de Mechelse Heide, het populairste wandelgebied van het Nationaal Park. Hier maken we een wandeling van 7 km langs de grindplassen, heide, heuvels en uitkijkpunten met panorama's tot Duitsland en Luik. Beide wandelingen maken deel uit van de bekende "National Park Trail", die tot de 25 beste wandelingen van Europa hoort. Na een drankje/terrasje keren we weer naar het hotel voor een heerlijk viergangenmenu.

17 km - 220 hoogtemeters

Dag 3

De zuidelijkste toegangspoort van het Nationaal Park is Pietersheim, hier volgen we de Premium-route van 11 km door het Pietersbos en langs de Ziepbeekvallei. Dit is de enige Premium wandelroute (Duits wandellabel) van ons land, en de streek waar een groot deel van de film "Onze Natuur" werd opgenomen. We sluiten de wandeling af met een drankje in Oud-Rekem, ooit gekozen als mooiste dorp van Vlaanderen. Einde programma rond 16u-17u.

11 km - geen hoogtemeters

Prijs

Prijs

Basisprijs: € 250
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): toeslag van € 125
Hond: € 10 voor 2 nachten

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen
 • toegang tot het Nationaak Park
 • enkele unieke wandelroutes
 • welkomstpakket met kaarten, bezoekersgids, drankvoucher en kortingsbonnen
 • maaltijden van diner op dag 1 t.e.m. lunch op dag 3
 • tour met een Ranger van het Nationaal Park Hoge Kempen
 • begeleiding van Maaike

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. optionele activiteiten/inkomgelden.

Vervoer ter plekke

We verplaatsen ons naar de startplekken van de wandelingen met auto's / carpoolen. Bij gebrek aan auto's leggen we een taxi-busje in, die kost wordt gedeeld door de meerijders.

Inschrijven

Schrijf je hieronder in via ons inschrijfformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact op. 

Praktische info

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 8 en max. 20 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kunnen we de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk, 48 uur voor het begin van de reis.

In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

We wandelen resp. 8, 17 en 11 km op vlak tot soms licht glooiend terrein. De beklimming van de terril is kort maar krachtig. 

Gezien wandelen de hoofdactiviteit is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in Hotel Beau Sejour, een Belle Epoque-hotel in het dorpje Lanklaar. Het is gelegen aan het natuurreservaat met uitzicht op de kanaaloever. Het hotel heeft een mooi restaurant en tuinterras. 

Drie, twee- of eenpersoonskamer (op aanvraag en mits toeslag) met eigen badkamer.

Maaltijden

We nemen 2x ontbijt en 2x viergangendiner in het hotel. De beleleider zorgt voor een picknick op zaterdag en zondag die we tijdens de wandeldag op een mooie plek opeten.

Vervoer

Met eigen wagen of carpoolen met een medewandelaar tot in Lanklaar

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor dit weekend. 

Bagage

reistas of kleine koffer
dagrugzak met waterdichte overtrek (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling + picknick en drank)

Schoeisel & kousen

waterbestendige, enkelomsluitende wandelschoenen
schoeisel voor binnen
wandelkousen of -sokken

Kledij

wind- en waterdichte jas
evt. wind- en waterdichte (over)broek
wandelbroek
fleece

Check het weerbericht voor je pakt, maar voorzie best kledij voor zowel nat als droog weer.

Verzorging

toiletgerief (douchezeep is aanwezig)
zonnecrème

Eet- en drinkgerei

drankfles of -zak
brooddoos

Diversen

evt. verrekijker
evt. oorstoppen 
evt. verduisterend oogmasker

Reisinfo

De reisinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt een week voor vertrek doorgemaild. 

Wijzigingen

RLKM behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de deelnemer:

De deelnemer heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):

meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 100% van de reissom.

Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de organisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald.

Inschrijvingsformulier

.

 

\

Nationaal Park Hoge Kempen