Zonnekijkdag

Date: 
Emplacement: 
Cosmodrome
Planetariumweg 19
3600 Genk
BE

Welkom op de Zonnekijkdag!

Een dag dat onze dichtstbijzijnde ster in het middelpunt van de belangstelling staat!
Op deze speciale dag bieden we een scala aan activiteiten om je kennis te laten maken met de fascinerende wereld van de zon:

Waarnemingen

Maak gebruik van onze professionele telescopen om de zon van dichtbij te bekijken. Ontdek meer over zonnevlekken en zonnevlammen op het zonneterras. Ook onze sterrenwacht is geopend om daar de zon waar te nemen.

360° show 'Sunstruck'

Verken de zon in al haar glorie. We nemen je mee op een reis om de wonderen van onze prachtige zon te ontdekken en te onderzoeken hoe onze ster het leven op aarde al millennia lang heeft ondersteund.

Totale eclips op vraag

"Wauw!" Dat is wat mensen zeggen bij een totale eclips, waar de maan de zon bedekt. In november bootst de duo-satelliet Proba-3 dit na, wat een unieke inkijk biedt in de zonneatmosfeer.
Deze lezing wordt gegeven door Petra Vanlommel - STCE - zonnewacht van België

Workshop Solargraph

Leer hoe je een eenvoudige camera bouwt om de baan van de zon vast te leggen en neem je eigen creatie mee naar huis. Perfect voor nieuwsgierige en creatieve geesten van alle leeftijden!

Je ziet, de Zonnekijkdag biedt je de unieke gelegenheid om jouw kennis te vergroten en een dieper begrip te krijgen van onze dichtstbijzijnde ster. Of je nu een fervent astronoom bent of gewoon nieuwsgierig naar de zon, er is voor ieder wat wils.

Weetje: de toegang tot de Zonnekijkdag is volledig gratis! Reserveer best wel voor onze activiteiten om je plekje te verzekeren.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen op de Zonnekijkdag!
kattevennen@genk.be
https://www.kattevennen.be/nl/cosmodrome/event/zonnekijkdag-7-juli