FTI-festival: Einsteintelescoop, Duik in de diepten van het universum

Date: 
Emplacement: 
Cosmodrome Kattevennen
Planetaruimweg 18
3600 Genk
BE

Stap binnen in de grensverleggende wereld van de Einsteintelescoop tijdens het FTI-festival, waar we onze blik op het universum verruimen zoals nooit tevoren. Ontdek hoe we zwaartekrachtgolven gebruiken om een dieper inzicht te krijgen in de kosmos, en leer hoe dit zich onderscheidt van traditionele telescopen en detectoren.

In onze expo tonen we hoe de Einsteintelescoop eruit zal zien, zowel op schaal als op virtueel niveau.

We trakteren je ook op een reis door de geschiedenis van de ruimteverkenning. De planetariumfilm 'Het Onzichtbare Heelal', neemt je mee op een betoverende reis door de kosmos. Van Galileo's eerste blik door de telescoop tot de moderne ontdekkingen van zwaartekrachtgolven door LIGO, zie hoe verschillende waarnemingsmethoden ons helpen om de mysteries van het universum te ontrafelen.

En als kers op de taart zal Prof. Bert Vercnocke, een vooraanstaand expert in theoretische natuurkunde, in levendige details uitleggen hoe de Einsteintelescoop werkt en hoe deze ons een geheel nieuwe kijk op het heelal zal bieden. Mis deze unieke kans niet om de toekomst van ruimteverkenning te ervaren in de Cosmodrome in Genk.

Praktisch:

  • vanaf 12 jaar
  • gratis inkom
  • start je bezoek om 13u of om 14u30


kattevennen@genk.be

01/05

18/05

20/05

23/05

26/05

29/05

30/05