National Park Trail

De National Park Trail is een lange-afstandswandeling van 110km (tijdens het Hiking Festival doen we 100km), die je de mooiste plekken van het Nationaal Park Hoge Kempen laat zien. De Nationaal Park Trail heeft heel wat verrassingen in petto: 7 beklimmingen, uitgestrekte heide, mooie vennen, weidse waterplassen, duinen en geurende bossen. Het is één van de weinige wandelingen in Vlaanderen waar je gedurende meer dan 100km weinig bebouwing en/of verkeer ziet.

De National Park Trail is vrij toegankelijk vanaf dinsdag 7 juni 2022. Dan kan je de 110km wandelen zoals je zelf wil; je kan zelf het aantal etappes, de richting, de start, en het aantal kilometers bepalen. Via een online tool, die begin juni beschikbaar zal zijn, kan je jouw eigen route plannen. Wil je echter als eerste de trail wandelen, dan kan je je inschrijven voor het Hiking Festival, een meerdaags wandelevenement van 3 tot 6 juni waar we samen de National Park Trail feestelijk openen.

Op deze overzichtspagina vind je een uitgebreide beschrijving van alle etappes van de trail, inclusief kaartje, route en beeldmateriaal.