Hou je van avontuurlijk mountainbiken door een prachtig landschap? Kom dan naar de omgeving van Nationaal Park Hoge Kempen. Hier doorkruis je prachtige bossen en geniet je van mooie uitzichten in een gevarieerd landschap. Het netwerk omvat 200 km mountainbikepaden, verspreid over 8 lussen. De routes lopen voor 98% over onverharde paden en zijn geschikt voor bikers van elk niveau.

Het mountainbikenetwerk van het Nationaal Park is dankzij het handige knooppuntensysteem zeer flexibel. De provincie en de betrokken gemeenten hebben maandenlang gewerkt aan het mountainbike netwerk van het Nationaal Park Hoge Kempen. De steilrand, die door de overgang tussen de Maasvallei en het Kempisch plateau is ontstaan, zorgt ervoor dat er vaak stevige beklimmingen en afdalingen te nemen zijn met hoogteverschillen tot 45 meter.
Voor mountainbikers die de uitdaging graag nog wat grootser zien, is er de bikemarathon: een tocht van 80km. Zwarte pijlen wijzen hen de weg op deze route tussen Maaseik en Lanaken. In het noorden en zuiden sluiten de routes aan op het netwerk van Midden-Limburg en de Euregio.

Comfortabel op weg

Startplekken

Camping Kikmolen Maasmechelen
Kerkplein Opoeteren
Kapel van de Weerstand Dilsen-Stokkem
Mechelse Heide
Station Eisden
Papendaalheide Zutendaal
Sporthal Blookberg Zutendaal
Kinderboerderij Pietersheim
Station As

Huur een (e-)mountainbike

In Oudsbergen bij E-bike2Rent kan je e-mountainbikes en andere elektrische fietsen huren. Op aanvraag leveren ze ook op bestemming.

Laadpalen

Bij Kattevennen (eetcafé Kattevenia), Mechelse Heide (cafetaria 't Salamanderke) en Pietersheim (cafetaria Kinderboerderij) zijn er laadpalen voor elektrische fietsen.