Hiking Festival - 4-dagen ticket

4-DAGEN TICKET: 50€

You go all the way. Mooi zo, daar houden we van.
Je kiest dan voor een 4-dagen ticket van 50€ (excl. administratiekosten). Je vertrekt vrijdag aan toegangspoort Kattevennen, wandelt de 4 etappes in onderstaande volgorde, en komt maandag aan bij toegangspoort Thorpark.

 • Dag 1, vrijdag 3 juni: Kattevennen (Genk) – Pietersheim (Lanaken): 24 km (oranje route op de kaart)

 • Dag 2, zaterdag 4 juni: Pietersheim (Lanaken) – Terhills (Maasmechelen): 25 km (blauwe route)

 • Dag 3, zondag 5 juni: Terhills (Maasmechelen) – Duinengordel (Opoeteren): 24 km (rode route)

 • Dag 4, maandag 6 juni: Duinengordel (Opoeteren)– Thorpark (Genk): 27 km (groene route)

 

Start en aankomst

Het startpunt van de 4-daagse wandeling bevindt zich bij Kattevennen in Genk. Hier is een ruime parking voorzien, ook voor campers.

Kom je per auto? Parkeer jouw auto gratis bij Kattevennen. Na 4 dagen wandelen eindig je bij de aankomst in Thorpark. Hier voorzien wij (gratis) bustransfers naar Kattevennen om terug bij je auto te komen (10 min). Uiteraard kan je die laatste 11km ook nog wandelen om de lus helemaal rond te maken. Denk er wel aan dat je dan 38km wandelt op die laatste dag.

Kom je per openbaar vervoer? Neem de trein tot in Genk station en daarna Lijnbus G4 of G7 (30 min) tot in Kattevennen. Of wandel deze route van 3,6km van Genk Station naar Kattevennen.
Bij aankomst op de laatste dag in Thorpark voorzien we een (gratis) bustransfer van eindplek Thorpark naar Genk Station (8 min). 

OPGELET: Wens je gebruik te maken van één van bovenstaande bustransfers, dan moet je je verplicht inschrijven via deze link. Deze link krijg je ook in de bevestigingsmail nadat je jouw toegangstickets hebt aangekocht.
 

Overnachten

Indien je wenst te overnachten in de buurt van de aankomstplek van de dagetappe heb je de keuze uit vele B&B’s, hotels, campings en vakantiehuizen. Een overzicht en alle info over overnachten vind je hier

Wil je niet alleen wandelen, of zoek je nog een leuke wandelgroep? Dan kan je mee met een wandelgroepsreis via onze partners Andersreizen en Bootz. Zij organiseren een "Hiking-Festival-arrangement" met 3 overnachtingen, maaltijden en bagagetransport. Je wandelt mee in een groep van maximaal 14 personen met een begeleider die het voortouw neemt. Je verblijft in een tweepersoonstent, die je deelt met een andere wandelaar of je neemt je eigen tent mee. Je verblijft op unieke plekken (exclusief voor het Hiking Festival), en ontbijt/lunch/diner worden voor jou verzorgd. Alle info over deze groepsformule vind je op Bootz.be (voor jongeren tussen 18 - 35 jaar)  en Andersreizen.be (voor alle leeftijden) . Je boekt dan jouw hele arrangement via Bootz of Anders Reizen en hoeft geen apart ticket te kopen.


Indien graag wil deelnemen aan dit arrangement, maar je kan je niet vrijmaken op 3-6 juni, dan kan je mee met een andere wandelgroep (april/juli/augustus/september) of op individuele basis (vanaf twee personen, alle data mogelijk).

*Je kiest zelf jouw accommodatie. Dat kan een B&B zijn, een hotel, een vakantiewoning (Airbnb), of een camping waar je jouw eigen tent kan opzetten. Op onderstaande kaart, vind je een overzicht van alle accommodaties in de buurt van de National Park Trail. Er is voor ieder wat wils.

Busvervoer

Wens je echter niet te overnachten, maar elke avond weer huiswaarts te keren, dan kan je gebruik maken van onze eigen bustransfers. Je parkeert jouw auto bij het eindpunt van de dagetappe, onze bus brengt je naar het beginpunt en je wandelt op eigen tempo naar de aankomst van de etappe waar je auto staat.

VOORBEELD: Op dag 1 parkeer je in Pietersheim, en neem je één van onze bussen naar Kattevennen, waar je de wandeling van 24 km naar Pietersheim op je eigen tempo aanvat. Bij aankomst in Pietersheim kan je met de auto huiswaarts. De volgende dag parkeer je jouw auto bij Terhills, brengt de bus je naar Pietersheim en vervolg je jouw route tot in Terhills en kan je weer met de auto huiswaarts. Enzoverder.

OPGELET: Het is verplicht de bustranfers vooraf te reserveren. Dit kan je via deze link. Kies hier je dag en gewenste uur en je ontvangt een ticket dat recht geeft op een plek op de bus. De vertrektijden van onze bussen zijn 8u, 8u30, 9u, 9u30, en 10u.


Vegetarisch Lunchpakket

Je kan elke dag een lunchpakket bestellen (€ 10 p.p) Dit bestaat uit een broodmaaltijd met vegetarisch beleg, een stuk fruit en een tussendoortje. Elke deelnemer krijgt van ons een hervulbare drinkbus. Bij inschrijving kan je aangeven voor welke dagen je een lunchpakket wenst. De lunch wordt aan de start of tijdens het eerste deel van de wandeling meegegeven. 

Tickets

Wat zit er in de prijs van jouw ticket van 50€ (excl. administratiekosten)?

 • toegang tot de 4-daagse
 • bustransfer van eindplek naar startplek (indien gewenst)
 • verzekering
 • koffie en koek bij de start
 • waterbevoorrading
 • duurzame (van suikerriet en kurk) hervulbare drinkfles van 1/2 liter (1 per deelnemer)
 • trailkaart (t.w.v. 10€) + gpx van de trail (1 per deelnemer)
 • Limburgse vlaai op dag 4 :-)
 • een mooi aandenken voor wie de volledige 100km heeft gewandeld

Je kan meerdere tickets bestellen in jouw aankoopproces. Elk ticket heeft een uniek QR-code. Je ontvangt alle tickets in één email. De aankoper is verantwoordelijk om de tickets te verdelen onder de personen voor wie hij/zij een ticket koopt.