Picknick with a view

Het is heerlijk om tijdens een fiets- of wandeltocht een bankje te ontdekken en even uit te rusten, te genieten van het uitzicht of een picknick uit te stallen. Langs elke route vind je banken en picknicktafels, mooi uitzicht inclusief. Voor een picknick in stijl stellen we volgende plekken voor:

Kattevennen

Bij de picknickplek Corpus, ontworpen door nature artist Will Beckers, zit je in een grote opengemaaide cirkel heerlijk dicht bij elkaar, omgeven door een sculptuur begroeid met takken. Je kan er zelfs een picknickmand bij reserveren.
>> net achter het bezoekersonthaal
 

Duinengordel

Bij het ven Ruiterskuilen zweeft een houten platform vanaf de oever over het water. Hier kan je genieten van de stilte en daardoor is dit de ideale pauzestop tijdens een wandel- of fietstocht.
>> tussen fietsknooppunten 33 en 70 of via de gele en blauwe wandellus in het gebied Donderslag (Opglabbeek).
 

Pietersheim

Proef de historie aan de 12e-eeuwse Waterburcht van Pietersheim.
>>tussen wandelwissel 75 en 77

Connecterra

Op de top van de ‘lange’ terril lunch je niet alleen met zicht op het mooiste panorama van Vlaanderen maar het is ook de hoogste picknickplek van het Nationaal Park.

>> tussen wandelwissel 4 en 6

Lieteberg

Aan de voet van de heiderijke Bezoensberg zit je in de schaduw van de bomen. Kijk ook uit naar de grote stiltesteen voor een poëtische boodschap.
>> tussen wandelwissel 97 en 99 of tussen fietsknooppunt 532 en 62

Mechelse Heide

Voor je de heide optrekt, kan je nog rustig je boterhammen opeten op de picknickweide aan de startplek. Er staan zelfs meerdere banken, dat is handig als je in groot gezelschap bent!

>>aan wandelwissel 39 of fietsknooppunt 60