Veelgestelde vragen

 

Veelgestelde vragen

 

 • Blijft het Nationaal Park Hoge Kempen gedurende die 4 dagen voor iedereen toegankelijk?

Jazeker, iedereen is steeds welkom. 365 dagen per jaar.

 

 • Hoe lang is de trail?

De nieuwe National Park Trail is 110km lang. Echter voor het Hiking Festival hebben we ons beperkt tot 100km. Op die manier kunnen we het aantal kilometers beperkt houden tot gemiddeld 25km/dag, en zo eindigen we op een unieke plek in het Nationaal Park Hoge Kempen: Thorpark. Niets belet je uiteraard om op dag 4 ook nog die laatste 10km te wandelen, en de cirkel rond te maken.

 

 • Hoe kom ik van Genk station naar Kattevennen?

Bij aankomst in Genk station, neem Lijnbus G4 of G7 (30 min) tot in Kattevennen. Of wandel deze route van 3,6km van Genk Station naar Kattevennen.

 

 • Waar kan ik terecht met de camper?

In de buurt van de eind/startplekken zijn er soms camperplekken aanwezig, anders kan je terecht op de naburige campings.

 

 • Hoeveel wandelaars kunnen deelnemen? 

Elke dag kunnen maximaal 500 wandelaars deelnemen. Dit zijn zowel dagwandelaars als wandelaars die 4 dagen wandelen.

 

 • Kan ik de volledige trail ook op een ander moment of in minder dan 4 dagen doen? 

Ja, dat kan. Vanaf dinsdag 7 juni 2022 is de trail volledig toegankelijk voor iedereen. De trail is bewegwijzerd, en je kan zelf kiezen hoe lang je erover doet. Je kan de trail in beide richtingen wandelen, je startplaats en aantal kilomters zelf bepalen, en eventueel voor een kortere route kiezen. In onze routeplanner kan je zelf je eigen wandeling plannen. Beschikbaar vanaf 7 juni 2022.

 

 • Waar kan ik overnachten/kamperen?

Op deze pagina vind je alle info over overnachten. Indien je wenst te kamperen, kan je terecht op de omliggende campings, bij omwonenden (Campspace/Welcome to my Garden) of via onze partnerorganisatie Anders Reizen. Wildkamperen is in België verboden. 

 

 • Wat is de zwaarste dag?

Op dag 3 (zondag) begin je de route met 3 stevige beklimmingen dus deze dag is fysiek de zwaarste. 

 

 • Kan ik de trail met een kinderwagen/buggy doen?

Nee, dat raden we af. Meer dan 90% is onverhard en kan modderig zijn (bij nat weer), of stukken met los zand bevatten (droog weer) . We adviseren eerder een draagzak dan een kinderwagen.

 

 • Wat zit er allemaal in de prijs van een ticket?

*toegang tot het evenement met bewegwijzerde routes
*bustransfer van eindplek naar startplek 
*verzekering
*koffie en koek bij de start
*waterbevoorrading
*duurzame (van suikerriet en kurk) hervulbare drinkfles van 1/2 liter (1 per deelnemer)
*trailkaart (t.w.v. 10€) + gpx van de trail (1 per deelnemer)
*Limburgse vlaai op dag 4 :-)
*een mooi aandenken voor wie de volledige 100km heeft gewandeld

Kan het goedkoper?

Ja, dat kan. Vanaf dinsdag 7 juni 2022 is de trail gratis en volledig toegankelijk voor iedereen. Uiteraard zonder bustransfers, bevoorradingen, verzekering, drinkbus, trailkaart, ... Maar de trail blijft permanent bewegwijzerd, dus je kan de volledige wandeling van 100/110km op eigen initiatief doen zonder bijkomende kosten.

 

 • Wanneer kan ik beginnen met wandelen?

Tussen 8u en 11u kan je jouw wandeling aanvatten. Vergeet je niet aan te melden bij de inschrijvingstafel aan de start. 

 

 • Kan ik vroeger dan 8u starten?

Nee, we geven de officiële start van de etappe vanaf 8u. 

 

 • Kan de hond mee?

Trouwe viervoeters zijn meer dan welkom op de trail, maar enkel aangelijnd, zoals de algemene richtlijnen in het Nationaal Park voorschrijven. Wil je een bustransfer met je hond? Geef dit zeker aan als je de bustransfer reserveert.

 

 • Kan ik annuleren?

Je kan je ticket annuleren tot 15 mei. Voor een annulatie neem je contact op met . We regelen de terugbetaling, exclusief administratiekost en handling kost van 5€.

 

 • Tot wanneer kan ik tickets kopen?

Je kan tickets kopen tot en met 31 mei 23u59 of tot de tickets uitverkocht zijn. 

 

 • Waar kan ik mijn drinkbus bijvullen?

We voorzien onderweg bevoorraadplekken om je drinkbus bij te vullen. De exacte plekken communiceren we enkele dagen voor het wandelevent.

 

 • Kan ik het uur van de bus nog wijzigen?

Nee, dat kan helaas niet. We vragen je min. 5 minuten voor het vertrekuur aanwezig te zijn.
 

 • Is de route bewegwijzerd?

Jazeker, de hele route is duidelijk bewegwijzerd met het symbool van de Nationaal Park Trail. Op deze pagina krijg je een mooie overzicht van de route.

 

 • Zijn er toiletten onderweg?

Bij elke start- en eindplek zijn er toiletten. Op de kaart hieronder kan je zien waar de horeca zich bevindt in de buurt van de trail.

 

 • Wat zit er in het lunchpakket?

Je kan voor elke dag een lunchpakket bestellen (€ 10 p.p). Dit lunchpakket bestaat uit een broodmaaltijd met vegetarisch beleg, een stuk fruit en een tussendoortje. Bij jouw ticket-aankoop kan je aangeven voor welke dagen je een lunchpakket wenst. De lunch wordt aan de start of tijdens het eerste deel van de wandeling meegegeven. 

 

 • Is er een lunchplek onderweg?

Voor de lunch heb je drie mogelijkheden:

*Je verzorgt zelf een picknick, en kiest zelf je plek waar je die opeet. Op onderstaande kaart zie je een overzicht van alle (picknick)banken in het Nationaal Park.

*Je hebt een lunchpakket besteld via het Hiking Festival. Je krijgt dit ofwel aan de start van de dag bij je aanmelding of onderweg tijdens het eerste deel. Ook deze picknick eet je uiteraard waar je wil.

*Je kan er ook voor kiezen om de lokale horeca te steunen, en een lunch te nemen in een horeca-uitbatingen in de buurt van de trail. Kijk op onderstaande kaart voor een overzicht van de horeca.

 

Hiking Festival 2022